NYESTE
Født:
1961, Danmark

Dennis Jürgensen

Født i København, Danmark. 

Gik ud af folkeskolen i 1978 uden egentlig lyst til at tage en uddannelse. Fik i 1981 kontakt til forlaget Tellerup, hvor han er forblevet trofast, og har udgivet alle sine bøger der.

Har primært skrevet til børn og unge, men har også udgivet kriminalromaner.

Læs mere her.

Bibliografi

1981  Kærlighed ved første hik (ungdomsbog) 

1982  Balladen om den forsvundne mumie (børnebog) 

1982  Er du blød, mand? (ungdomsbog) 

1983  Brædder til Draculas kiste (børnebog) 

1983  Djævelens hule (ungdomsbog) 

1984  Bøvsedragernes hemmelighed (børnebog) 

1984  Jord i hovedet (ungdomsbog) 

1985  Grønne øjne (ungdomsbog) 

1986  Blodspor i Transsylvanien (børnebog) 

1986  Flyskræk (ungdomsbog) 

1986  Gargoylens gåde (ungdomsbog) 

1987  Stormesteren (ungdomsbog) 

1988  Bøvl med bandagerne (børnebog) 

1988  Knusum Kranikum (børnebog) 

1988  Vampyrtroldene (børnebog) 

1988  Æzurhvin slår til (børnebog) 

1989  Dystopia (ungdomsbog) 

1989  Midnatstimen (ungdomsnoveller) 

1990  Heksens ansigt (børnebog) 

1990  Jeg – en nørd (ungdomsbog) 

1990  Lusingandos fælde (børnebog) 

1991  Kadavermarch (ungdomsbog) 

1991  Snevampyren (børnebog) 

1991  Sorte Ragn rider igen (børnebog) 

1992  Mirakler udføres (ungdomsbog) 

1992  Tingen i cellen (ungdomsbog) 

1993  Benny og Brian med ketchup og sennep (børnebog) 

1993  Monsteret i kælderen (ungdomsbog) 

1993  Relief

1994  Måske (noveller) 

1995  Ikke en fjer bedre (ungdomsbog) 

1995  Sidste time (ungdomsbog) 

1996  Benny og Brian møder Den Sorte Julemand (børnebog) 

1997  De hængte mænds hus. En fortælling i H.P. Lovecrofts Cthulhu-mytologi (ungdomsbog) 

1997  Et Grimm’t eventyr (ungdomsbog) 

1998  Uhyret i brønden (ungdomsbog) 

1999  Gylperen. En fortælling i H.P. Lovecrafts Cthulhu-mytologi (ungdomsbog) 

1999  Hår(d) (ungdomsbog) 

2000  Maskiner sanser ikke hud (ungdomsbog) 

2001  De kom fra Blodsumpen 2. En cineroman (ungdomsbog) 

2002  Evighedens port (ungdomsbog) 

2002 Freddy & monstrene (samlet udg.) 

2003  Sagen om de japanske dræbergardiner (børnebog) 

2003  Sagen om det blodige vampyrtrick (børnebog) 

2004  Mandators kappe (ungdomsbog) 

2005  Ondskabens dimension (ungdomsbog) 

2006  Den Gyldne By (ungdomsbog) 

2006  Kadaverjagt (ungdomsbog) 

2007  Dæmonen i hælene (ungdomsbog) 

2007  Ikke en fjer bedre

2007  Sagen om ugledrengens afklippede klo (børnebog) 

2009  Dødens mange facetter

2010  Kælderkrigerne

2010  Tunnnelmanden

2014  Løbende tjener

2015  Dansende røde bjørne

2016  Hviskende lig

 

Løbende tjener af Dennis Jürgensen

af Christian Møgeltoftd. 22. maj 2017
“Løbende tjener” er ungdomssplatterforfatter Dennis Jürgensens første voksenbog, en velvoksen krimi på små 500 sider fyldt med makabre mord, syndfloder af blod og en vidtstrakt mark tilsået med overfriske sprogblomster. Den erfarne efterforskningsleder Roland Triel kæmper på to fronter. Dels blev hans kone Dorte myrdet og datteren Andrea maltrakteret ved samme lejlighed for fire år […]

Hviskende lig af Dennis Jürgensen

af Lars Poulsend. 1. maj 2017
I dette tredje bind om kommisær Roland Triel fra afdelingen for personfarlig kriminalitet, bliver en ung kvinde kvalt af en kæmpestor mand, og Triel bliver sat på sagen. Samtidig dukker et 40 år gammelt moselig af en kvinde op. Hun er også blevet kvalt, og den kvikke læser aner en sammenhæng. Sideløbende med sagerne om […]

Dansende røde bjørne af Dennis Jürgensen

af Lars Poulsend. 10. april 2017
Dennis Jürgensen lagde ud med krimien “Løbende tjener”, om efterforskningsleder Roland Triel. Næste bind i serien er “Dansende røde bjørne”. I en københavnsk park bliver liget af en teenagepige fundet, og det er nu op til Roland Triel og hans kollegaer på Politigården at løse gåden om drabet på pigen. En gåde, der i første […]

Løbende tjener af Dennis Jürgensen

af Lars Poulsend. 3. april 2017
De fleste kender nok Dennis Jürgensen som en meget populær forfatter af børne-/ungdomsbøger. Med “Løbende tjener” har Jürgensen kastet sig over krimier for voksne – og tro mig, “Løbende tjener” er i den grad for voksne. Bogen er den første i en serie om efterforskningsleder Roland Triel. En mand bliver myrdet på grusomste vis, og […]

Løbende tjener af Dennis Jürgensen

af Jette S. F. Holstd. 29. januar 2015
Nervepirrende pageturner med en sympatisk hovedperson og et blodigt, men velkonstrueret plot. Da den rige forretningsmand Frans Jessen bliver overfaldet i sin private skov og tvinges til at se sin halshuggede og lemlæstede hund, er det kun begyndelsen på en makaber sag, som ryster Københavns befolkning. Overfaldet følges nemlig op af flere yderst brutale mord, […]

Kælderkrigerne af Dennis Jürgensen

af Lise Dilling-Hansend. 7. januar 2011
Der er meget få forfattere hvis bøger, jeg straks må læse hver gang, der kommer noget nyt. Dennis Jürgensen er en – hvis ikke den eneste – af dem. Efter at have fulgt Jürgensen i to årtier har jeg erfaret, at nogle bøger naturligvis er bedre end andre, men at de bøger, der er de […]