NYESTE
Født:
1966, Skotland

Denise Mina

Født og bor i Glasgow, Skotland.

Hun har en universitetsgrad i jura fra Glasgow Universitet. Arbejder som fuldtidsforfatter.

Bibliografi

1998  Garnethill

2000  Eksil

2001  Forløsning

2002  Sanctum*

2004  The Field of Blood *

2006  The Dead Hour *

2006  John Constantine: Hellblazer Empathy is the enemy

2012  The girl with the dragon tatoo bind 1

2013  The girl with the dragon tatoo bind 2

 

  *) Ikke udgivet på dansk

 

The girl with the dragon tattoo af Denise Mina og Leonardo Manco

af Jens Markvardsend. 10. november 2018
Flere ting går katastrofalt galt her i den engelske tegneserieudgave af Stieg Larssons “Mænd der hader kvinder”. For det første lykkes det ikke Denise Mina at skrive et vedkommende manuskript. Hun beviser i stedet at det ikke er nok simpelthen at genfortælle den historie man baserer sin gendigtning på. Man skal, – med en behørig […]

John Constantine Hellblazer, empathy is the enemy af Denise Mina og Leonardo Manco

af Jens Markvardsend. 4. november 2018
På den lokale pub møder Constantine skotten Chris der er kørt fra Glascow for at hente Constantine. Vor ‘helt’, der normalt holder sig langt ude af alle venskaber, føler en vis tilknytning til Chris, og prøver på at få styr på manden. Chris er ved at drukne i medfølelse og skam, han er reelt på […]

Forløsning af Denise Mina

af Christina Andersend. 16. marts 2005
Hvis jeg blev foreslået at læse en trilogi med op til flere alkoholikere blandt hovedpersonerne, ville jeg nok betakke mig. Men har man først mødt Maureen O’Donnel, og hun drikker igennem, så kan man ikke længere holde problemerne køligt fra livet. For selvom Maureen er gået i forældrenes fodspor og starter dagene på sprit, så […]

Eksil af Denise Mina

af Christina Andersend. 3. november 2004
“Eksil” er anden krimi om Maureen O’Donnell. På nogle områder er den endnu mere spændende end etteren, men man kan savne den arrige ping-pong mellem Maureen og især en bestemt selvfed politimand fra “Garnethill”. Maureen har fået arbejde på et krisecenter, men det er i papirnusserafdelingen, og hun er ved at kede sig til døde. […]

Garnethill af Denise Mina

af Christina Andersend. 2. november 2004
Maureen låser sig ind i lejligheden efter en lang, våd bytur. Hun vakler gennem gangen, under sig selv en større dosis sovemiddel, vælter om på sengen og går i sort. Inde i stuen sidder hendes kæreste, Douglas, bundet til en stol med halsen skåret over. Velkommen til krimiland hvor øjnene flyver over siderne, og skrækken […]