NYESTE
Født:
1966, Frankrig
Fotograf:
ArtPeople

Delphine de Vigan

Bor i Paris, Frankrig. Har studeret litteraturhistorie.

Debuterede med romanen Jours sans faim i 2001 under pseudonymet Lou Delvig. Selvbiografisk roman.

Bibliografi

2001  Dage uden sult

2005  Les jolis garçons*

2005  Un soir de décembre*

2007  No og mig

2009  Les Heures souterraines*

2013  Alt må vige for natten (erindring)

2015  Baseret på en sand historie

2018  De loyale

 

De loyale af Delphine de Vigan

af Helle Lykkebergd. 9. september 2018
”De loyale” beskriver prægnant og barskt et skilsmissebarns ensomhed og forsøg på at slippe fri af smerten og afmægtigheden. Den handler om Théo, og om alle de andre børn, der bliver svigtet, når skilsmisser går helt galt.

Baseret på en sand historie af Delphine de Vigan

af Lars Poulsend. 4. marts 2017
En bogblogger fortalte på Facebook om sin oplevelse af “Baseret på en sand historie” af Delphine de Vigan, og om hvordan den var så uhyggelig, at hun næsten ikke turde læse i bogen når det blev mørkt. Det lød spændende, med en bog der i så høj grad formåede at påvirke sin læser, og jeg blev […]

Alt må vige for natten af Delphine de Vigan

af Christian Møgeltoftd. 3. februar 2015
Piger, læs denne bog! En meget belæst og kritisk veninde bad mig indtrængende skaffe den hurtigst muligt. Det er en af de vigtigste udgivelser i årtier, mener hun. Anmeldelser fra de alle store dagblade giver hende ret – det er litteratur af en anden verden. I sit hjemland, Frankrig, er Delphine de Vigan nærmest blevet […]

No og mig af Delphine de Vigan

af Line Holm Andersend. 14. oktober 2010
Lou er den mindste i sin klasse; den mindste og yngste – Men helt sikkert også den mest intelligente. Hun er sprunget 2 klasser over, og passer derfor ikke ind rent socialt. Hun er vild med klassens rod, den noget ældre Lucas, der har gået flere klasser om, og håber inderligt, at han også vil […]