NYESTE
Født:
1945, USA

Dean Koontz

Dean Ray Koontz blev født i Everett, Pennsylvania, USA.

Har desuden skrevet under pseudonymerne David Axton, Brian Coffey, Deanna Dwyer, K.R. Dwyer, John Hill, Leigh Nichols, Anthony North, Richard Paige & Owen West. “Darkfall” (1984) blev udgivet under titlen “Darkness Comes” i England.

Bibliografi

1968  Star Quest *

1969  Fear That Man *

1969  The Fall of the Dream Machine *

1970  Anti-Man *

1970  Beastchild *

1970  Dark of the Woods *

1970  Hell’s Gate *

1970  The Dark Symphony *

1971  The Crimson Witch *

1972  A Darkness in My Soul *

1972  Starblood *

1972  The Flesh in the Furnace *

1972  Time Thieves *

1972  Warlock *

1973  A Werewolf Among Us *

1973  Djævleyngel

1973  Kelly’s bro

1973  The Haunted Earth *

1974  After the Last Race *

1975  Nightmare Journey *

1976  Kuldegys

1977  Syner

1980  Sælsom hvisken

1983  Mørkefald

1983  Skygger

1985  Tusmørkeøjne

1986  Fremmede

1987  Eksperimentet

1988  Lynet slår ned

1988  Oddkins (børnebog) *

1989  Midnat

1990  Ondskabens bolig

1991  Kold ild

1992  Dødens museum

1993  Dobbeltgænger

1993  Dragens tårer

1994  Mørkets floder

1995  Intensitet

1995  Ukendte veje (noveller) 

1996  Santa’s Twin (børnebog) *

1996  Tiktak

1997  Eneste overlevende

1997  Frygt intet

1998  Grib natten

1999  Dræbende tanker

2000  Så langt øjet rækker

2001  The Book of Counted Sorrows (e-bog) *

2002  Nabo til himlen

2003  Ansigtet

2003  I månens skær

2003  Odd Thomas

2004  Dommedag

2004  Profetien

2005  Deadline

2005  Frankenstein 1 – Den fortabte søn

2005  Frankenstein 2 – Nattens by

2005  Odd for evigt

2006  Broder Odd

2006  Ægtemanden

2007  Et godt menneske

2007  The Darkest Evening of the Year *

2008  Odds mareridt

2009  Nådesløs

2012  En bøn til Odd

2014  De uskyldige

 

  *) Ikke udgivet på dansk

 

Et godt menneske af Dean Koontz

af Susanne Hilligsø Sørensend. 24. september 2018
Tim er murer. Han er 30 år og 1.90 høj. Og så gemmer han på mange hemmeligheder. Hemmeligheder han viser sig at få brug for, da han krydser veje med lejemorderen Krait. Krait ejer ingen moralske skrupler. Han ser sig selv som universets hersker, mørkets fyrste. Han nyder at myrde og voldtage, og hvis begge […]

De uskyldige af Dean Koontz

af Susanne Hilligsø Sørensend. 17. november 2014
Hold da op, en ny bog af Dean Koontz, den skulle da selvfølgelig læses med det samme! Addison Goodheart er som Koontz’ heltene er flest. Mystiske, filosoferende, godhjertede unge mænd med en selvindsigt ud over det sædvanlige. Og alligevel har Addison aldrig fundet ud af, hvad det er hos ham, der aftvinger så voldsomme reaktioner […]

De uskyldige af Dean Koontz

af Bjarne Jensend. 25. maj 2014
Dean Koontz har op imod 100 udgivelser bag sig, og de er solgt i mere end 450 millioner eksemplarer på verdensplan, temmelig imponerende. Jeg har kun læst to af hans bøger, hvor “De uskyldige” er den anden. Han er egentlig en forfatter der på papiret tiltaler mig, men af en eller anden grund har jeg […]

En bøn til Odd af Dean Koontz

af Susanne Hilligsø Sørensend. 8. februar 2013
Det er fire år siden at Dean Koontz’ sidste udgav en bog om Odd Thomas – angiveligt var ‘Broder Odd’ den sidste. Men denne bog var i den grad værd at vente på. Sjældent har min indre bogelsker været så begejstret, som da jeg faldt over ‘En bøn til Odd’. Og det var fuld tilfredshed […]

Broder Odd af Dean Koontz

af Susanne Hilligsø Sørensend. 28. november 2011
Yes! Dean R. Koontz har gjort det igen. Karakteristiken af Odd er forrygende, bipersonerne levende og nuancerede nok til at være troværdige. Odd er taget i kloster for at få ro. Men når man er i stand til at se spøgelser og bodaker alle vegne er der ingen ro at finde, selv i et kloster […]

Odd for evigt af Dean Koontz

af Susanne Hilligsø Sørensend. 21. november 2011
“Odd for evigt” er den anden bog i serien om Odd. Tanken er at bøgerne skal kunne læses uafhængigt af hinanden, og derfor kommer der til at være nogle gentagelser i forhold til første bog, men det er på ingen måde noget der skæmmer. Odd er kendetegnet ved en sund portion humor, der især dukker […]