NYESTE
Født:
1941 Danmark

Dea Trier Mørch

Forfatter og billedkunstner. Hun var politisk aktiv på venstrefløjen og medstifter af kunstnerkollektivet Røde Mor i 1969. Dea Trier Mørch døde i 2001.

Bibliografi

1968  Sorgmunter socialisme (beretninger fra Sovjetunionen)

1976  Vinterbørn

1978  Kastaniealleen

1980  Den indre by

1982  Aftenstjernen

1984  Morgengaven

1988  Skibet i flasken

1992  Landskab i to etager

1995  Hvide løgne (brevroman, skrevet sammen med datteren Sara Trier)

 

Vinterbørn af Dea Trier Mørch

af Vibeke Holm Andersend. 6. januar 2017
De Gyldne Laurbær
I 1976 debuterede forfatteren og grafikeren Dea Trier Mørch med romanen Vinterbørn, som foregår på Rigshospitalet omkring jul og nytår 1975. Bogen er nu genudgivet i anledning af 40-års jubilæet. Romanen, som er illustreret af forfatteren selv, blev filmatiseret af Astrid Henning Jensen i 1978 – jeg havde ikke læst bogen før, men så filmen dengang, […]