NYESTE
Født:
1962, Sverige
Fotograf:
Magnus Liam Karlsson

David Lagercrantz

Opvokset i Solna og Drottningholm, Sverige. Bor i Stockholm.

Uddannet journalist, har bl.a. skrevet for Kvällsposten og Expressen. Underviser desuden i kreativ skrivning. Skriver også biografier.

Bibliografi

2001  Stjerneskud

2002  Där gräset aldrig växer mer *

2003  Underbarnets gåta*

2005  Himlen over Everest

2009  Syndefaldet i Wilmslow

2011  Jeg er Zlatan Ibrahimovic (biografi)

2015  Det der ikke slår os ihjel 

2017  Manden der søgte sin skygge

  *) Ikke udgivet på dansk

 

Manden der søgte sin skygge af David Lagercrantz

af Christian Møgeltoftd. 3. april 2018
Ingen er fuldkommen. Og dog. Denne femte roman om Lisbeth Salander er tæt på at være fuldkomment makværk. Stieg Larssons herostratisk berømte og berømmede Millenium-trilogi er efter hans alt for tidlige død blevet videreført af David Lagercrantz og hans mammomhungrende svenske forlag. Historien i ”Manden der søgte sin skygge” er, at superkvinden Lisbeth – kampsportsekspert, […]

Det der ikke slår os ihjel af David Lagercrantz

af Christian Møgeltoftd. 17. september 2015
Man kan ikke anmelde David Lagercrantz’ fortsættelse af Stieg Larssons Millenium-trilogi, “Det der ikke slår os ihjel”, uden i det mindste at overveje, om der er tale om gravrøveri og kynisk kommerciel udnyttelse af et univers skabt af en mand, der netop hadede kommerciel udnyttelse og havde viet sit forfatterskab til skarpt at kritisere det, […]

Jeg er Zlatan Ibrahimovic af David Lagercrantz

af BKd. 1. april 2014
Zlatan Ibrahimovic er kendt for at have selvtillid, være humoristisk og sige tingene direkte uden et filter, hvilket også i høj grad kommer til udtryk i hans biografi. Samtidig viser biografien, at der også er forfriskende ydmyg sider af den kendte fodboldspiller. Vi får hele historien om Zlatans opvækst i Rosengård-kvarteret uden for Malmø med […]

Jeg er Zlatan Ibrahimovic af David Lagercrantz

af nordstrandend. 15. marts 2012
Lad mig sige det med det samme – jeg ved ikke meget om fodbold, så det var ikke det, der fik mig til at købe denne bog. Men jeg havde læst, at det var en stærk biografi – og det er det bestemt. Historien om Zlatan – drengen fra ghettoen Rosengården i Malmø, der gjorde […]

Syndefaldet i Wilmslow af David Lagercrantz

af Ulla Weishauptd. 16. oktober 2009
En solid bog som er meget velskrevet, men også lidt tung. Vi befinder os i England i 1954, et tidspungt hvor koldkrigen hersker og sammen med den har McCarthy i USA formået at piske et had op omkring kommunister og homoseksuelle. Da matematikeren Alan Turing findes død i sit hjem, antager alle at han ikke […]

Himlen over Everest af David Lagercrantz

af Dipyd. 8. december 2008
Paulo Villiari, modeskaber og grundlæggeren af et stort modehus, planlægger sammen med sine medarbejdere at besejre verdens højeste bjerg. Dette gøres som del af et stort PR stunt. De har allieret sig med professionelle guider og hyrer en rigtig dygtig ekspeditionsleder, Giuseppe Cagliari for at garantere succes. Giuseppe og Paulo kender dog hinanden fra de […]