NYESTE
Født:
1894, USA

Dashiell Hammett

Samuel Dashiell Hammett blev født i Maryland, USA. Opvokset i Baltimore og Philadephia.
Arbejdede som privatdetektiv fra 1915 til 1921.
Skrev desuden tegneserien “Secret Agent X-9”. Død 1961.

Læs mere her.

Bibliografi

1929  Mord avler mord

1929  Rød høst

1930  Malteserfalken

1931  Glasnøglen

1934  Den tynde mand

1945  A Man Called Spade and Other Stories (noveller) *

1945  The Continental Op (noveller) *

1945  The Return of the Continental Op (noveller) *

1946  Hammett Homicides (noveller) *

1947  Dead Yellow Women (noveller) *

1948  Nightmare Town (noveller) *

1950  Creeping Siamese (noveller) *

1956  Woman in the Dark. More Adventures of the Continental OP (noveller) *

1962  A Man Named Thin and Other Stories (noveller) *

 

  *) Ikke udgivet på dansk

 

Den tynde Mand af Dashiell Hammett

af Knud Hoved. 28. maj 2016
Vi befinder os i New York i 30’erne, midt i forbudstiden, d.v.s. ingen spiritus og ingen værtshuse. Det bekymrer dog ikke vores hovedpersoner, eller nogen som helst andre af persongalleriet i denne Dashiell Hammett krimi. De medvirkende, inklusive politiet, vandrer ind og ud af smugkroerne, som den naturligste ting. Den egentlige hovedperson er privatdetektiven Nick […]

Den tynde mand af Dashiell Hammett

af Christina Andersend. 11. februar 2008
Forhenværende privatdetektiv, Nick Charles, er på ferie med sin kone Nora i New York, hvor de varter forskellige bekendte op med utallige cocktails og drinks på deres hotelværelse. Freden forstyrres, da en kvinde med rod i Nicks fortid myrdes. Alle insisterer på, at Nick automatisk bør tage sig af sagen lige fra kvindens tidligere arbejdsgiver […]