NYESTE
Født:
1907, England

Daphne Du Maurier

Dame Daphne du Maurier Alfred blev født i London, England. Levede det meste af sit liv i Cornwall.

Hitchcocks filmatisering af ‘Rebecca’, fik en Best Picture Oscar in 1940.
The breaking point er også udvidet som The blue lenses
The birds and other stories er en genudgivelse af The apple tree
Castle Dor er skrevet sammen med Sir Alfred Quiller-Couch. Død 1989.

Bibliografi

1931  The Loving Spirit *
1932  I’ll Never Be Young Again *
1933  Julius*
1936  Jamaicakroen
1937  Mary Annes efterkommere
1938  Rebecca
1940  Come Wind, Come Weather (noveller) *
1940  Happy Christmas (novelle) *
1940  Rebecca (skuespil) *
1941  Fribytteren *
1943  Indtil fjerde led *
1944  Noget for intet
1945  The Years Between (skuespil) *
1946  Kongens general *
1948  September Tide (skuespil) *
1949  Parasitterne
1951  Rachel
1952  The Apple Tree (noveller) *
1954  Mary Anne
1957  Syndebukken
1959  Early Stories (noveller) *
1959  The Breaking Point (noveller) *
1961  Castle Dor *
1963  Glasmagerne
1963  The Birds and Other Stories *
1965  Falkens flugt
1969  Huset ved stranden
1971  Ikke efter midnat og andre fortællinger af Daphne du Maurier (noveller)
1972  Vi giver aldrig op

*) Ikke udgivet på dansk

 

Rebecca af Daphne Du Maurier

af Christina Andersend. 2. september 2011
“Rebecca” er både en gotisk kærlighedsroman og en underspillet kriminalroman. Forbrydelsen afsløres først langt inde i forløbet, hvor hovedpersonens og læserens moral bliver udfordret. “Rebecca” er fremragende. Vores unge fortæller er ansat som selskabsdame for den ucharmerende, grove sladretaske Mrs. Van Hopper. Van Hopper turer rundt i Europa for at se og blive set med de […]

Rebecca af Daphne Du Maurier

af Nadia Wagnerd. 17. marts 2008
Der findes bøger på boghandlernes hylder, som udråbt til klassikere udgives igen og igen så alle de følgende generationer kan nyde bogen, blot i nytrykt udgave. ”Rebecca” er en af de bøger – skrevet af Daphne du Maurier i 1938 og for nyligt i 2007 udgav L&R den så igen. Men er den så noget […]