NYESTE
Født:
1975, Tyskland

Daniel Kehlmann

Født i München, flyttede i 1981 til Wien.

Studerede filosofi og litteratur på universitetet i Wien. Fik på grund af sin succes som forfatter aldrig afsluttet sin doktorgrad.

Læs mere her.

Bibliografi

1997  Beerholms Vorstellung *

1997  Opmålingen af verden

1999  Mahlers Zeit. *

2000  Unter der Sonne (essays) *

2001  Der fernste Ort*

2003  Jeg og Kaminski

2005  Wo ist Carlos Montúfar? (essays) *

2016  Du skulle være gået

2017  Tyll

 

 

  *) Ikke udgivet på dansk

 

Du skulle være gået af Daniel Kehlmann

af e-laeserend. 15. oktober 2018
Daniel Kehlmanns roman “Du skulle være gået” er en sand gyser! – Hvordan det hele lige hænger sammen, kan jeg dog ikke gennemskue! – En ung mand, som har skrevet manuskript til en succesfilm, har lejet en hytte i bjergene, for der sammen med sin hustru og parrets fireårige datter at slappe af og få […]

Tyll af Daniel Kehlmann

af Christian Møgeltoftd. 8. oktober 2018
Tro og overtro var så tæt forbundet i 1600-tallets Tyskland, at det var nærmest umuligt at kende forskel. Djævelen og hans skabninger lurede overalt, og blot den svageste mistanke om at være i ledtog med Mørkets Fyrste kunne få hvem som helst hængt og brændt. Det skete for den stoute møller Claus Ulenspiegel, da han […]

Jeg og Kaminski af Daniel Kehlmann

af Vibeke Holm Andersend. 26. august 2011
Sebastian Zöllner er i gang med at researche til en biografi om Kaminski – den store maler. Zöllners vej til berømmelse og penge. Han er ved bogens start på vej med toget op til “kilden, slet og ret”: Kaminski, en gammel, skrøbelig, næsten blind mand, der bor med sin datter i et stort hus i […]

Jeg og Kaminski af Daniel Kehlmann

af dipd. 3. november 2008
Sebastian Zöllner er en irriterende, hovmodig, narcissistisk, egoistisk og egenrådig fiasko af en kunstanmelder, der vil rette op på sin karriere ved at skrive en biografi om maleren Manuel Kaminski. Zöllners plan er at kontakte Kaminski for at udrede nogle sidste detaljer og få et personligt præg på fortællingen. Bogen skulle gerne rehabilitere den bortglemte […]