NYESTE
Født:
1898, Irland

C. S. Lewis

Clive Staples Lewis blev født i Belfast. Døde i The Kilns 1963.

Arbejdede bl.a. som professor i Cambridge, hvor han underviste i middelalder- og renæssancelitteratur. Skrev en del faglitteratur bl.a. teologiske essays. “Spirits in Bondage” (1919) og “Dymer” (1926) blev udgivet under pseudonymet Clive Hamilton.
“Fra helvedes blækhus” udgivet i 1965 indeholder både “The Screw Tape Letters” (1942) og “Screwtape Proposes a Toast” (1965). Førstnævnte blev også udgivet alene på dansk under samme titel i 1991.

Bibliografi

1919  Spirits in Bondage (digte) *

1926  Dymer (digt) *

1936  Allegory of Love *

1938  Den tavse planet

1938  Out of the Silent Planet *

1939  Rehabilitations *

1942  Fra Helvedes Blækhus

1943  Rejsen til Venus

1943  The Abolition of Man *

1945  Den frygtelige kraft

1947  Den store skilsmisse

1948  Vivisection*

1950  Løven, heksen og garderobeskabet (børnebog) 

1951  Prins Caspian (børnebog) 

1952  Morgenvandrerens rejse (børnebog) 

1953  Sølvstolen (børnebog) 

1954  Hesten og drengen (børnebog) 

1955  Troldmandens nevø (børnebog) 

1956  Det sidste slag (børnebog) 

1956  Før vi får ansigt (gendigtning) 

1964  Poems (digte) *

1964  The Discarded Image *

1965  Fra Helvedes Blækhus (dansk udgave) 

1965  Screwtape Proposes af Toast

1975  The Space Trilogy (samlet udg.) *

1997  En pilgrim vender hjem. Et allegorisk forsvar for kristendom, fornuft og romantik

1998  Narnia fortællinger (samlet udg.) 

 

  *) Ikke udgivet på dansk

 

Løven, heksen og garderobeskabet af C. S. Lewis

af L5d. 25. maj 2009
Bind 2 i serien om Narnia har fire hovedpersoner, nemlig de fire søskende Peter, Susan, Edmund og Lucy. Historien foregår under 2. Verdenskrig, hvor de fire børn bor hos deres grandonkel. Moren har sendt dem på landet pga. luftangrebene over London. En regnvejrsdag, da børnene leger skjul gemmer den mindste søster Lucy sig i et […]

Troldmandens nevø af C. S. Lewis

af L5d. 10. maj 2009
“Troldmandens nevø” er den første bog i serien om Narnia. Bogens hovedperson er drengen Digory, der flytter til London for at bo hos sin halvskøre onkel og tante, sammen med sin alvorligt syge mor, mens faren er i Indien. Digory møder hurtigt nabopigen Polly og de bliver venner. En dag går de to børn op […]

Løven, heksen og garderobeskabet af Hiawyn Oram

af Ed. 21. august 2006
Illustrationerne i genfortællingen af “Løven, heksen og garderobeskabet” er rigtig flotte og anderledes, og de varme farver, der er brugt, skaber hygge i sindet fra start til slut. Denne dejlige billedbog er særdeles velegnet til højtlæsning, og Hiawyn Oram har da også – for ikke at lade illustratoren løbe af med hele æren – genfortalt […]

Prins Caspian af C. S. Lewis

af Christina Andersen Reynd. 21. juni 2006
Da den unge Prins Caspian får brug for hjælp, trylles Peter, Susan, Edmund og Lucy atter til Narnia. I England er der gået et år, siden børnene kom tilbage fra det fortryllede land, hvor de fire levede og herskede i “Løven, heksen og garderobeskabet”. I Narnia er tiden gået anderledes, og det er nu totusind […]

Troldmandens nevø af C. S. Lewis

af Christina Andersen Reynd. 17. januar 2006
”Troldmandens nevø” er skrevet sidst, men ligger kronologisk først i Narnia-serien, og man kan godt mærke, at bogen er en form for afrunding. Den er mere opremsende og mindre spændende end ”Løven, heksen og garderobeskabet”, men samtidig har den de samme varme kvaliteter i form af en yderst venlig fortællerstemme og en finurlig humor. Fantasien […]

Løven, heksen og garderobeskabet af C. S. Lewis

af Christina Andersen Reynd. 1. december 2005
Når man læser en bog, føles det fra tid til anden som at komme hjem. “Løven, heksen og garderobeskabet” er en vidunderlig børnebog for alle med hang til det eventyrlige. Under 2. Verdenskrig bliver de fire søskende Lucy, Peter, Edmund og Susan sendt ud på landet, så de kan være i sikkerhed under tyskernes bombardement […]