NYESTE
Født:
1933, USA

Cormac McCarthy

Født i Rhode Island, USA. Opvokset i Knoxville.
Pulitzer Prize 2007: for “The Road” (da: Vejen).

Bibliografi

1965  The Orchard Keeper *

1968  Outer Dark *

1974  Child of God *

1979  Suttree *

1985  Blodets Meridian

1992  Alle de smukke heste

1994  Over grænsen

1994  The Stonemason. A Play in Five Acts (skuespil) *

1998  Byerne på sletten

2005  Ikke et land for gamle mænd

2006  Vejen

 

  *) Ikke udgivet på dansk

 

Vejen af Cormac McCarthy

af nordstrandend. 28. oktober 2016
Pulitzer Prize
Lad det være sagt med det samme – jeg er ikke til katastrofebøger eller film for den sags skyld. Altså den slags bøger/film, hvor verden er gået under eller hvor menneskene går til grunde. Meeeen – jeg har overgivet mig til ”Vejen” af Cormac McCarthty,  der fortæller om en verden, der ikke er mere. Men […]

Ikke et land for gamle mænd af Cormac McCarthy

af Bjarne Jensend. 29. juli 2014
Cormac McCarthy er en forfatter jeg først har fået øje på efter begge de fremragende filmatiseringer af hans bøger, “Vejen” og “Ikke et land for gamle mænd”. Den sidste står så klart og tydeligt for mig, måske pga. af virkelig gode skuespillerpræstationer af især Tommy Lee Jones, Javier Bardem og Josh Brolin. At læse bogen […]

Vejen af Cormac McCarthy

af Bjarne Jensend. 10. april 2014
Pulitzer Prize
Jeg har set filmen, ”The Road”, to gange. En utrolig dyster og mørk film med en fremragende Viggo Mortensen i hovedrollen. Bøger og film om verdens undergang har altid fascineret mig, måske jeg bør psykoanalyseres, men selvfølgelig var jeg nødt til at få læst bogen også. Historien foregår i et USA der måske er lagt […]

Blodets meridian af Cormac McCarthy

af Christian Møgeltoftd. 16. september 2013
Cormac McCarthy er et af de store dyr i den amerikanske litteraturåbenbaring, og “Blodets meridian” fra 1985 er hans hidtil største succes. Bogen er af mange anmeldere udnævnt til en af alle tiders vigtigste udgivelser i USA ved siden af Melvilles “Moby Dick”. Og så bliver det altså ikke større på de kanter. Det er […]

Vejen af Cormac McCarthy

af newyorkcitygirld. 16. juni 2013
Pulitzer Prize
I USA går to navnløse personer – en mand og en dreng – langs en vej. De er på vej mod kysten for der at skabe sig en bedre tilværelse efter at en voldsom katastrofe har udslettet det meste liv på jorden. Det er en lang, kold og ubarmhjertig tur, de er trætte og de […]

Vejen af Cormac McCarthy

af Lars Poulsend. 6. april 2010
Pulitzer Prize
Grim. Grum. Og fuldstændig fantastisk! En far og en søn søger sydpå, ud til havet. Faderen har en fornemmelse af, at der er gode mennesker der. Der bliver aldrig sat navn på de to, og de kan være hvem som helst. To anonyme skikkelser i en verden der er ødelagt af… ja, det ved vi […]