NYESTE
Født:
1859, Skotland

Arthur Ignatius Conan Doyle

Sir Arthur Ignatius Conan Doyle, f. 22. maj 1859, d. 7. juli 1930, stammede fra Edinburgh, Skotland, hvor han blev uddannet som læge.

Begyndte karrieren om bord på Grønlands-hvalfangeren ”Hope of Peterhead” i 1880. Var optaget af, og skrev en række bøger om, spiritisme og andet overnaturligt, og argumenterede i bogen ”The Coming of the Fairies” (1922) for eksistensen af feer. Men Conan Doyle er naturligvis mest kendt for, at have skabt den legendariske mesterdetektiv detektiv Sherlock Holmes; Sherlock og Watson optrådte for allerførste gang i ”The Beetons Christmas Annual” i 1887.

Læs mere her.

Bibliografi

1800  Tågernes land (novelle) 

1887  Et studie i rødt

1890  De fires tegn

1892  Sherlock Holmes eventyr (noveller) 

1894  Sherlock Holmes erindringer (noveller) 

1901  Baskervilles hund

1905  Sherlock Holmes vender tilbage (noveller) 

1914  Frygtens dal

1917  Sherlock Holmes sidste eventyr (noveller) 

 

Et studie i rødt af Arthur Conan Doyle

af Christina Andersend. 23. marts 2013
Den ‘pensionerede’ Doktor Watson er vores fortæller. Han lever i London i slutningen af 1800-tallet, svagelig og uarbejdsdygtig efter at have været udsendt til Afghanistan, hvor han først bliver såret og under sin rekonvalescens pådrager sig tyfus. Via en bekendt præsenteres han for den excentriske Sherlock Holmes, som studerer ved flere fakulteter på universitetet. Ingen […]