NYESTE
Født:
1937, Australien

Colleen McCullough

Født i Wellington, New South Wales, Australien. Bor på Norfolk Island, Australien.

Hun er uddannet som læge, men vi kender hende bedst for “The Thorn Birds” (dansk: Tornfuglene) som blev udgivet i 1977 og siden blev den filmatiseret med stor succes.

Sidenhen udgav hun romanserien om den romerske familie; “The First Man in Rome” blev udgivet i 1990 og denne er på 7 bind indtil videre. Hun udgav i år 2000 romanen “Morgan’s Run” (dansk: Morgans run). “Et andet ord for kærlighed” er tidligere udkommet som “Den uanstændige pligt”.

Død 2015.

Kilde: Denstoredanske.dk

Læs mere her.

Bibliografi

1974  Tim

1977  Tornfuglene

1981  Et andet ord for kærlighed

1985  Frelseren

1987  Damerne fra Missalonghi

1990  Den romerske familie. Ærens vej

1991  Den romerske familie. Græskronen

1993  Den romerske familie. Fortunas udvalgte

1996  Den romerske familie. Caesars kvinder

1997  Den romerske familie. Terningen er kastet

1998  Sangen om Troja

2000  Morgans run

2002  Den romerske familie. Oktoberhesten

2003  Matadorens hustru

2004  Englebarn

2005  Monster

2007  Antony and Cleopatra *

2008  The Independence of Miss Mary Bennet *

 

  *) Ikke udgivet på dansk

 

Damerne fra Missalonghi af Colleen McCullough

af Line Holm Andersend. 24. oktober 2008
Med denne lille fortælling tages vi med ind i et lille, næsten slægtsejet landsbyområde, hvor mændene sidder på magten, og kvinderne blot forsøger at overleve. Sådan var det ikke tænkt, men alligevel endt, og alle virker til blot at lade det gå sin gang, mens familieforretningen mere og mere ejes af nogle få, men rige. […]

Sangen om Troja af Colleen McCullough

af Majad. 17. juli 2008
Stort set alle kender i store træk historien om Troja, eller har i hvert fald hørt om byen og den Trojanske Hest. Men hvad skete der egentlig? Dette prøver Colleen McCullough at give svar på i sin bog ‘Sangen om Troja’. Det hele startede da den trojanske prins, Paris, besøgte Kong Menelaos og lagde øjne […]

Matadorens hustru af Colleen McCullough

af Jette S. F. Holstd. 26. september 2006
Colleen McCullough er nok mest kendt for sin roman “Tornfuglene”, som blev filmatiseret med den karismatiske Richard Chamberlain i hovedrollen som præsten Ralph de Bricassart. Men hun har skrevet mange andre romaner, og “Matadorens hustru” er en af de bedre – i et i øvrigt godt forfatterskab. Elizabeth er kun 16 år, da hun bliver […]

Tornfuglene af Colleen McCullough

af Christina Andersend. 4. august 2003
”Tornfuglene” er knap begyndt før den 4-årige Meggie får en smagsprøve på resten af sit liv. Hendes fødselsdagsgave er helt uhørt hverken hjemmelavet eller praktisk, men derimod den yndigste dukke med porcelænshud og blonder i håret. Meggie er knap begyndt med det lille under af en fødselsdagsgave, før den brutalt rives fra hende, og tonen […]