NYESTE
Født:
1930, England

Colin Dexter

Født i Stamford, bor i Oxford England.

Læs mere på Wikipedia

Bibliografi

1975  Sidste bus til Woodstock
1976  Sidst hun blev set
1977  Nicholas Quinns tavse verden
1979  Messe for alle de døde
1981  Døden i Jericho
1983  Gåden om de tre mil
1986  Mord i annekset
1989  Joannas grav
1991  Vort kæreste eje
1992  Vejen gennem skovene
1993  The Inside Story (let at læse) *
1994  As Good as Gold (noveller) *
1994  Kains døtre
1997  Med døden som nabo
1999  Et kors for Morse

*) Ikke udgivet på dansk

 

Med døden som nabo af Colin Dexter

af Christina Andersend. 22. december 2011
Sagaen om kommissær Morse og kriminalassistent Lewis lakker mod enden. “Med døden som nabo” er andet sidste bind af i alt tretten og døden lurer nu på Morse himself. En kvinde bliver skudt gennem sit køkkenvindue. Fra start er der hverken motiv eller mistænkte. Morse og Lewis tager fat og sagen snørkler sig hen mod […]

Døden i Jericho af Colin Dexter

af Christina Andersend. 22. juni 2006
I “Døden i Jericho” blandes Morse ind i et selvmord, hvor han kendte offeret skønt ikke helt så godt, som han måske havde haft lyst til. Anne Scott hænger sig i sit køkken, men der er flere ting, som ikke rigtig stemmer i forbindelse med selvmordet, og pludselig står politiet også med et mord. Efterforskningen […]

Sidst hun blev set af Colin Dexter

af Christina Andersend. 3. juni 2005
“Sidst hun blev set” er en klassisk engelsk detektivroman. Hovedpersonerne, kommissær Morse og kriminalassistent Lewis, er helt uimodståeligt klart tegnet og den slags romanfigurer, der føles så levende, at man kun skeptisk accepterer, at de kun eksisterer i nogle bøger. Man skal kunne lide den slags opdager-krimier, hvor man ikke fatter en bjælde før de […]

Nicholas Quinns tavse verden af Colin Dexter

af Christina Andersend. 17. februar 2005
Colin Dexters bøger om kommissær Morse og kriminalassistent Lewis bør læses af alle anglofile med hang til den klassiske opdagerroman. Morse er forfængelig, selvcentreret, snobbet, ubehøvlet og en drukmås, but you gotta love him, fordi han har noget at have det i. Han er også intelligent, vittig og bidende sarkastisk. Det eminent beskrevne forhold mellem […]

Sidste bus til Woodstock af Colin Dexter

af Christina Andersend. 2. februar 2005
“Sidste bus til Woodstock” er første bind ud af 13 om kommissær Morse og kriminalassistent Lewis. Krimierne er opbygget som Agatha Christies Miss Marple-bøger. Der er ikke en jordisk chance for at gætte plottet bare nogenlunde parallelt med detektiven. Som en anden kriminalassistent Lewis må man pænt vente med løsningen, til det passer den store […]