NYESTE
Født:
1944, Tyskland

Christoph Hein

Forfatteren og dramatikeren Christoph Hein (f. 8. april 1944) voksede op nær Leipzig i det tidligere DDR.

Er uddannet i filosofi i årene 1967-71 ved Leipzig Universitet og Humboldt-universitetet i Berlin. Arbejdede som instruktør ved Volksbühne i Berlin fra 1974, og som forfatter fra 1979.

Læs mere her.

Bibliografi

1980  Der Witve des Mauers *

1982  Drachenblut

1985  Horns endeligt

1989  Tangospilleren (fortællinger) 

2000  Willenbrock

2003  Der Ort. Das Jahrhundert (essays) *

2004  Aber der Narr will nicht (essays) *

2004  Erobring

 

  *) Ikke udgivet på dansk

 

Erobring af Christoph Hein

af Hans Christian Davidsend. 2. august 2013
Vi møder Bernhard Haber i fem hovedkapitler fortalt af to skolekammerater, en tidligere kæreste, en svigerinde og en lokal forretningsmand. Det bliver et multiperspektiv med fem forskellige blinkvinkler på en person, der trods sin centrale rolle i romanen kommer til at fremstå mærkelig skyggeagtigt. Den korte rammefortælling er et karneval i en sachsisk lilleby, og […]