NYESTE
Født:
1962, Danmark

Christina Hesselholdt

Født i København.

Cand.phil i litteraturvidenskab. Har gået på Forfatterskolen fra 1988-90.

Læs mere her.

Bibliografi

1991  Køkkenet, gravkammeret & landskabet

1993  Det skjulte

1995  Eks

1997  Udsigten

1998  Hovedstolen (digte & kortprosa) 

1998  Prinsessen på sandslottet (billedbog) 

1999  Brandmanden fra før (billedbog) 

2000  Hjørnet der gik sin vej (billedbog) 

2001  Kraniekassen

2001  Prinsessen i sommerhuset (billedbog) 

2003  Du, mit du

2003  Onde onkel Snegleæder (billedbog) 

2005  En have uden ende (kortprosa) 

2006  Prinsessen og de halve slotte (billedbog) 

2007  Den grådige skarv (fra 5 år) 

2007  Det gale kattehus (fra 4 år) 

2007  I familiens skød

2008  Camilla and the Horse (prosa) 

2008  Prinsessen på sandslottet og andre historier (samlet udg.) 

2008  Værelse uden nøgle (fra 10 år) 

2009  Hr. Andrés vanvidsnat (børnebog) 

2010  Camilla – og resten af selskabet. En fortællekreds (noveller) 

2010  Grotten (billedroman) 

2011  Plet, Langøre og et bjerg af kaninlort (billedbog) 

2011  Sniffer (billedbog) 

2012  Selskabet gør op (noveller) 

2014  Agterudsejlet

 

Agterudsejlet af Christina Hesselholdt

af Ann-Kristined. 20. juni 2015
Hvem er Camilla og ved hun egentlig hvem hun selv er? Det er spørgsmål som man sidder tilbage med efter endt læsning af Christina Hesselholdts “Agterudsejlet”. Dette er ikke den første i rækken om Camilla og hendes vennekreds, men for denne læser var dette den første læste bog af denne forfatterinde. Vi møder i denne […]

Agterudsejlet af Christina Hesselholdt

af Britta Klitgaardd. 13. juli 2014
“Det var den overvældende ensomhed i den agterudsejlede sømands liv som medførte hans vanvid”. (s. 84) Hovedpersonen, Camilla, læser dette i en ordbog, da hun slår op for at læse forklaringen på ordet “solitariness”. Citatet kan bruges som en nøgle til bogens handling. Udgangspunktet er den ensomhed, som Camilla føler efter at have mistet sin […]

Selskabet gør op af Christina Hesselholdt

af tanjasend. 20. juni 2012
’Selskabet gør op’ er tredje bog i Christinas Hesselholdts fortællerkreds om Camilla og hendes selskab af familie, venner og bekendte. Denne gang står fortællerkredsen i opbruddets, afskedens og dødens tegn. Alma og Christian skilles. Charles flytter fra Camilla. Samtidig træder Camillas afdøde mor, som før kun har spillet en birolle, tydeligt frem i Camillas erindring. […]

Camilla and the horse af Christina Hesselholdt

af Sophie Paludan-Müllerd. 20. juni 2009
“Camilla and the Horse” er en bog, som befinder sig et sted mellem at være en roman og en novellesamling uden dog at være nogen af delene. Den er ganske enkelt litteratur. Bogen består af to dele. I, fem mindre tekster, hvor nogle af historierne på fin vis fletter sig ind i hinanden. Og II, […]

Den grådige skarv af Christina Hesselholdt og Tine Modeweg-Hansen

af Carina Sørensend. 20. januar 2009
Amalie og hendes mor kommer hjem fra skole og finder en ål på fortovet foran deres hus. Amalie undrer sig meget over, hvad den døde ål ligger der for, så hun råber på sin papfar, som jo skal komme ud og se kræet, og han kan fortælle en historie om, hvordan ålen rent faktisk er […]

En have uden ende af Christina Hesselholdt

af Christina Andersend. 20. juni 2006
“En have uden ende” er 20 korte og klare prosatekster, der handler ret meget om knogler og om livet i og kontra disse. Bogen er en fornøjelse. Stilen er ironisk, inderlig og spiddende. Sproget er levende, klart, smukt. Det handler om vores liv i starten af det nye årtusinde. Det handler om udflugtsture til diverse […]