NYESTE
Født:
1966, Danmark
Fotograf:
©Les Kaner

Christian Mørk

Født i København, nu bosat i Brooklyn. Har en BA i historie fra Marlboro College og en MS i journalistik fra Columbia University.

Læs mere her.

Bibliografi

2006  De ti herskere

2007  Darling Jim

2007  Glemt

2008  Skyggernes hav

2009  Kejserens port

2010  Jaguarens datter

2011  Den åbne grav

2017  Kujonen

2018  I gode hænder

2013  De forhadte

2014  Den store mester

2015  Drengen ingen kunne finde

2017  Kujonen

 

I gode hænder af Christian Mørk

af Ulla Weishauptd. 7. maj 2018
Christian Mørk (1966) er nu aktuel med sin tolvte bog ‘I gode hænder’. Lige som i forgængeren ‘Kujonen’ tager bogen afsæt i Christian Mørks eget liv. Som ung led han af astma, og blev i den forbindelse sendt til en del alternative behandlere, blandt dem var en dame på Frederiksberg, der kaldte sig for Anne […]

Kujonen af Christian Mørk

af Christian Møgeltoftd. 14. oktober 2017
“Kujonen” er beklageligvis et godt eksempel på, at dygtige forfattere af og til skriver elendige bøger. Jeg tøver ikke med at kalde romanen pubertær; som var den skrevet af en midaldrende teenager. Problemet er, at handlingen ligger alt, alt for tæt på et eventyr, Christian Mørk selv rodede sig ud i for nogle år siden: […]

Kujonen af Christian Mørk

af Ulla Weishauptd. 24. maj 2017
Jeg er lidt fascineret af Christian Mørk og det startede med at jeg læste “Darling Jim” og i den grad blev revet med af sproget og handlingen, og siden har jeg læst alle hans øvrige bøger og nu er turen så kommet til hans tiende, “Kujonen”. Det er næsten som at komme tilbage til start […]

Drengen ingen kunne finde af Christian Mørk

af Christian Møgeltoftd. 15. januar 2016
1861. I et lille landsbysamfund i staten Vermont sættes en kirke i brand, og hele menigheden med krigerpræsten James i spidsen forsvinder bogstavelig talt fra jordens overflade. Blandt ofrene er den attraktive kvinde Sally, som flere mænd har et godt øje til. 2015. I andet lille landsbysamfund i Vermont tæt på det første sættes en […]

Drengen ingen kunne finde af Christian Mørk

af Bjarne Jensend. 23. november 2015
Christian Mørk har igen skrevet en bog, der får en til at spærre øjnene op. Han har altid stået for de skæve og lidt underlige fortællinger, der er svære at glemme, og på den måde er han i min bog en unik forfatter, og hans bøger er befriende alternativer i et hav af mainstream spændingslitteratur. […]

Den store mester af Christian Mørk

af Bjarne Jensend. 8. februar 2015
Christian Mørk har en sjælden gave som kun få forfattere har: Han kan skrive bøger, jeg ikke glemmer. Måske læser jeg for stereotype genrer, men Mørk er i hvert fald et frisk pust i min litterære verden, især fordi man hver gang kan forvente noget helt nyt og anderledes fra hans hånd. Det er unikke […]