NYESTE
Født:
1966, Danmark
Fotograf:
Bjarke Johansen, 2015

Christian Dorph

Født i Odense, uddannet fra Forfatterskolen, cand.phil i dansk i 1990 fra Aarhus Universitet.

Har foruden krimier skrevet digte, og Debuterede i 1992 som digter, men har også skrevet krimier. Skriver i fællesskab med Simon Pasternak en krimiserie som stærkt præges af den kolde krigs uhygge. Underviser desuden i skrivning på Thestrup højskole.
“Om et øjeblik i himlen” (2005), “Afgrundens rand” (2007) og “Jeg er ikke her” (2010) er skrevet sammen med Simon Pasternak.

Læs mere på forfatterweb.

Bibliografi

1992  Et stykke tid (digte) 

1995  Kontinuum (digte) 

1999  Øjet og øret

2000  Popcorn (digte) 

2003  Hylster

2005  Om et øjeblik i himlen

2007  Afgrundens rand

2009  De sidste mange år har det handlet om børn (digte) 

2010  Jeg er ikke her

2015  Tal til mig

 

Tal til mig af Christian Dorph og Simon Pasternak

af Christian Møgeltoftd. 18. marts 2015
Dorph & Pasternak skriver ud fra devisen ‘for meget af det gode er – skønt!’ Deres hæsblæsende krimier er et overflødighedshorn af action, sammensværgelser, stimulanser, erotiske forviklinger og eksotiske scenerier. Inden de to skrivekugler tager hul på et nyt kapitel, blander de garanteret blod – masser af blod – og lover hinanden, at der heller […]

Jeg er ikke her af Christian Dorph og Simon Pasternak

af Christian Møgeltoftd. 19. september 2011
Selv i døden er Rikke Bûlow gudesmuk. Nogen har bollet hende. Nogen har foretaget erotisk kvælning på hende. Nogen har snittet et mystisk tegn i hendes unge hud og skåret halsen over på hende. Det viser sig, at hun var frisk på kinky sex, og at en arabisk mand, N, har haft en særdeles usund […]

Afgrundens rand af Christian Dorph og Simon Pasternak

af Christian Møgeltoftd. 5. august 2011
København, 1979. Den velhavende entreprenør, Keld Borch, findes med opsprættet bug og dinglende indvolde oven på en lille, bange, tyrkisk dreng. Tre vidt forskellige politifolk sættes på opklaringen, der har tråde tilbage til krigens tid. Nogen vil tilsyneladende gå meget langt for at skjule deres nazistiske sympatier anno dazumal… Man kan ikke anklage forfatterne for […]

De sidste mange år har det handlet om børn af Christian Dorph

af Caracasiad. 12. juli 2009
Digtsamlingen “De sidste mange år har det handlet om børn” rummer en tvetydig blanding af følsomhed og kynisme. Stemningen er lettere dyster, f.eks. fascinationen af i barndommen/ungdommen at arrangere sin egen begravelse – af flere omgange. Digtene handler faktisk ikke om børn. Datteren nævnes kort, men fokus er på det svære i at tackle moderens […]

Hylster af Christian Dorph

af Lars Brix Nielsend. 21. december 2003
Fra romanen ‘Øjet og øret’ kender vi allerede Frank Harder, der har forladt sit job som anklager i Odense til fordel for en mere ydmyg dagligdag som privatdetektiv i København. Her hyres han af den aldrende jødiske læge Kreutzfelt til at opklare, hvem der har overmalet lægens ejendom med antisemitisk graffiti. Opklaringen kompliceres af en […]

Øjet og øret af Christian Dorph

af Lars Brix Nielsend. 19. december 2003
I forbindelse med en tilsyneladende simpel drabssag i Odense bliver anklageren Frank Harder nødt til at søge dybt ned i sin egen families ulykkelige fortid. Den mistænkte er en falleret universitetsfilosof, som har skrevet om Kierkegaard og Buddhas væsen, og i sin egen efterforskning af såvel mordet som sin egen families fortid gør Harder en […]