NYESTE
Født:
1980, Danmark

Christel Wiinblad

Christel Wiinblad, født i Svendborg. Wiinblad er uddannet fra Forfatterskolen i 2008

Bibliografi

2008  49 forelskelser (digte)

2008  Min lillebror : en morgen i himlen, i hvert fald i det grønne (digte)

2011  Det ligner en sorg (digte)

2011  Prolog

2012  Ingen åbner

2013  Sommerlys (digte & kortprosa)

2014  De elskende – et sammenstød

2017  Hemmeligheder alle vegne

 

Sommerlys af Christel Wiinblad

af newyorkcitygirld. 21. juli 2017
Christel Wiinblad er en af de forfattere, jeg aldrig havde stiftet bekendtskab med før jeg fik fingrene i hendes lille, fortættede digtsamling ved navn ”Sommerlys”, der blev udgivet på Forlaget Kronstork tilbage i 2013. Bogen gør ikke noget stort væsen af sig. En bog af lille fysisk format, en enkel orange forside og cirka 50 […]

Sommerlys af Christel Wiinblad

af Simon Rohde Kure Hamannd. 23. juni 2017
Det lille og forholdsvis ny forlag Kronstork slår sig primært op på at være et lyrikforlag, og det er netop en lille digtsamling fra dette forlag, jeg her sidder med.   Forfatterinden er Christel Wiinblad, og jeg må indrømme, at jeg ikke kendte meget til hende i forvejen. Men dette behøver ikke være noget dårligt, […]

De elskende: Et sammenstød af Christel Wiinblad

af Lise Dilling-Hansend. 25. marts 2015
“De elskende” er tredje bind i Christel Wiinblads triologi om kærlighed. Bogen, der har undertitlen “et sammenstød”, begynder med et intenst møde mellem to mennesker, der begge oplever en pludselig og stor kærlighed fra præcis det øjeblik, de møder hinanden. Den kvindelige hovedperson føler at hun får stød af mødet. Hun oplever kærligheden så overvældende, […]

Sommerlys af Christel Wiinblad

af Lise Dilling-Hansend. 2. februar 2014
Jeg har svært ved at forestille mig en bog, der er lettere og kan lyse mere op her i vinteren end Christel Wiinblads ”Sommerlys”. Bogen består af oplevelser og indtryk i det umiddelbare møde med naturen og verden som fx: “Sølvglimtene. Kornet er svævende. Bølgerne er altid noget andet.” og “Egebladene. Jeg kan godt lide, […]

Ingen åbner af Christel Wiinblad

af Lise Dilling-Hansend. 13. august 2012
“Ingen åbner” er endnu et mesterværk fra Christel Wiinblad, og er andet bind af Wiinblads triologi om sorg, misbrug, kroppens reaktioner og sprogets muligheder. Vi følger “kroppen” fra trilogiens første bind “Prolog”, der blev misbrugt at sin far, og nu ikke længere er en lille pige, men en ung kvinde. Overgrebene fra kvindens barndom har […]

Det ligner en sorg af Christel Wiinblad

af Lise Dilling-Hansend. 24. januar 2012
Christel Wiinblad er for mig som vinterens snefnug; hun er knugende barsk, englesart og fyldt med en særlig storhedsskrøbelighed. Wiinblad skriver meget, meget smukt og ikke som nogen anden. Digtsamlingen handler om sorg; ‘det er til at se/ at jeg ikke længere/ kan se/ vandrende uden lyset/ og med det – / vandrende/ uden rodnet, […]