NYESTE
Født:
1974, Danmark

Charlotte Weitze

Født i Kongens Lyngby.

Cand. Mag. i folkloristik fra Københavns Universitet.

Bibliografi

1996  Skifting (noveller)

1999  Bjergtaget (noveller)

2001  Fandekke

2003  Brevbæreren

2003  Skifting & Bjergtaget (samlet udg.)

2005  Mørkets egne (noveller)

2011  Det hvide kvarter

2016  Den afskyelige

 

Den afskyelige af Charlotte Weitze

af Knud Hoved. 5. august 2016
Dette er en meget usædvanlig bog. Den foregår et sted i Norden, sandsynligvis i Norge, Sverige eller Island. Vi er lidt ude i fremtiden ti til tyve år. Klimaændringerne er ved at slå igennem, isen på Nordpolen smelter med stor hast, og verdenshavene stiger lige så hurtigt. Vi befinder os i et lille samfund tæt […]

Det hvide kvarter af Charlotte Weitze

af Lise Dilling-Hansend. 25. marts 2011
”Det hvide kvarter” har fået strålende anmeldelser. Desværre må jeg fremstå som “hende den sure” og tilstå, at jeg ikke er helt så imponeret. De otte fortællinger i bogen udspiller sig i det såkaldte hvide kvarter, hvor alt på overfladen virker idyllisk – eller burde virke idyllisk – og onde, fordærvede kræfter ulmer under overfladen […]

Mørkets egne af Charlotte Weitze

af sh!d. 23. august 2005
Hver eneste novelle i “Mørkets egne” udforsker den menneskelige tragik og ensomhed i en eller anden forstand. Men selvom Weitzes noveller handler om tab og død og savn, er de ikke mørke og nedslående. For ikke én historie fortælles uden at farver og lys er med til at tegne en stemning, et menneske eller mening. […]

Brevbæreren af Charlotte Weitze

af sh!d. 20. marts 2004
Nogle gange lykkes det en bog at trænge igennem sin egen historie. Igennem skriften og ind i den som sidder og læser. En sådan gennemtrængende effekt har Charlotte Weitzes roman. “Kold smeltevandsluft strømmer ind, og det gyser hele vejen ned ad hans arme. Græsset er blevet grønt på en nat, bjergenes sne smelter og løber […]