NYESTE
Født:
1927, Danmark

Cecil Bødker

Født i Fredericia.
Modtog “De gyldne Laurbær” i 1985 for “Marias barn. Drengen” (1983) og “Marias barn. Manden” (1984).

Læs mere på Litteratursiden.dk

Bibliografi

1955  Luseblomster (digte)
1956  Fygende heste (digte)
1959  Anadyomene (digte)
1961  Øjet (noveller)
1964  Latter (hørespil)
1964  Samlede digte (samlet udg.)
1965  Tilstanden Harley (noveller)
1967  Pap
1967  Silas og den sorte hoppe (ungdomsbog)
1968  I vædderens tegn (digte)
1969  Silas og Ben-Godik (ungdomsbog)
1969  Timmerlis (ungdomsbog)
1970  Leoparden (ungdomsbog)
1971  Dimma Gole (ungdomsbog)
1971  Fortællinger omkring Tavs
1971  Kvinden som gik bort over vandet (radiospil)
1972  Salthandlerskens hus
1972  Silas fanger et firspand (ungdomsbog)
1972  Skyld (skuespil)
1974  En vrangmaske i Vorherres strikketøj
1975  Barnet i sivkurven (bibelfortælling for børn)
1975  Da jorden forsvandt (bibelfortælling for børn)
1975  Far, mor og børn (skuespil)
1975  Jerutte fra Ræverød (ungdomsbog)
1975  Jerutte redder Tom og Tinne (ungdomsbog)
1976  Jerutte og bjørnen fra Ræverød (ungdomsbog)
1976  Silas stifter familie (ungdomsbog)
1977  Cecil Bødker – et udvalg (udvalg)
1977  Den udvalgte (bibelfortælling for børn)
1977  Jerutte besøger Hundejens (ungdomsbog)
1977  Silas på Sebastianbjerget (ungdomsbog)
1978  Silas og Hestekragen mødes igen (ungdomsbog)
1979  Silas møder Matti (ungdomsbog)
1980  Evas ekko
1980  Flugten fra Farao (bibelfortælling for børn)
1981  Tænk på Jolande
1982  Den lange vandring (bibelfortælling for børn)
1982  Syv år for Rakel (bibelfortælling for børn)
1983  Marias barn. Drengen
1984  Marias barn. Manden
1984  Silas – livet i bjergbyen (ungdomsbog)
1985  Silas – de blå heste (ungdomsbog)
1986  Silas – Sebastians arv (ungdomsbog)
1987  Ægget der voksede (ungdomsbog)
1988  Maria fra Nazaret (bibelfortælling for børn)
1988  Silas – ulverejsen (ungdomsbog)
1989  Vandgården
1990  Hungerbarnet (ungdomsbog)
1990  Malvina
1991  Jordsang (digte)
1992  Silas – testamentet (ungdomsbog)
1993  Tørkesommer (noveller)
1995  – men i hvert fald i live (ungdomsbog)
1996  Fru Hilde (ungdomsbog)
1997  Farmors øre (fortællinger)
1997  Mens tid er
1998  Silas og flodrøverne (ungdomsbog)
2001  Silas – fortrøstningens tid (ungdomsbog)
2003  Siffrine

 

Silas og flodrøverne af Cecil Bødker

af Marit Haugaardd. 4. maj 2008
For nogen tid siden opdagede jeg, at der var kommet yderligere to bind i Cecil Bødkers serie om Silas. Spørgsmålet var så om jeg bare kunne fortsætte så mange år efter de første 12 bind? Havde jeg glemt personerne? Og alt det andet der får en serie til at fungere? Men nej! Gensynet med Silas, […]

Pap af Cecil Bødker

af Christina Andersend. 17. marts 2008
“Pap” er en kort, men underholdende science fiction roman. Vi befinder os i et samfund, hvor der bogstavelig talt ikke længere er plads til alle. Boliger findes ikke længere, da de kræver for meget plads. Menneskene lever derfor klumpet sammen og ligger nærmest i bunker i landskabet. Verden drives af Systemet. Når folk er kommet […]

Silas og den sorte hoppe af Cecil Bødker

af hannemiriamd. 22. august 2006
Bare starten! “Han kom sejlende nedad floden i en sær lille brednæset båd, og han sejlede ikke siddende oprejst som andre, brugte ikke årerne, men lod strømmen føre sig som den havde lyst.” Ordene hober sig op som lovende godbidder til fantasien. Og allerede her kan man fornemme, at noget er anderledes. Drengen i båden […]

Eva’s ekko af Cecil Bødker

af Christina Andersend. 6. april 2004
”Evas ekko” er mest en roman for kvinder og derefter mest for dem, der ikke lider af feministforskrækkelse. ”Evas ekko” er et oprør mod fastlåste rollemønstre. Et oprør der involverer det første par, som blæste deres private skærmydsler op i al offentlighed, nemlig Adam and Ms Eva. Men hvis man går og tror, at kønsrollefordeling […]

Hungerbarnet af Cecil Bødker

af Ed. 1. april 2004
Larus er 11 år gammel, lige den alder, hvor han er klar til at blive sendt i arbejde som daglejer. Han bliver sendt til en husbond i en landsby langt hjemmefra. Der skal han passe en masse pligter, heriblandt at gå med køerne. På en af sine daglige ture møder han en lille pige Tinke. […]

Siffrine af Cecil Bødker

af Susanne Thrige Nielsend. 20. februar 2004
Det jeg holder allermest af hos Cecil Bødker er hendes knappe sprog. Hun skaber med det sin helt egen stemning, og skærer ind til benet i sine bøgers problemstillinger. Det gør hun også i sin nyeste roman. Bogen handler om Jost og Shiba, der forelsker sig på bogens første sider. Det er en selvfølge, at […]