NYESTE
Født:
Danmark

Carla og Vilhelm Hansen

Carla og Vilhelm Hansen skabte figurerne Rasmus Klump og hans venner. I 1952 udkom den første bog Rasmus Klump bygger skib.

I 2017 har Per Sanderhage, under kunstnernavnet Onkel Per, redigeret og genudgivet Vilhelm Hansens historier om Brandmand Jumbo. Sanderhage viderefører også serien om Rasmus Klump.

Læs mere om Hansen-parret her.

Bibliografien er kun et udvalg.

Bibliografi

1966  Rasmus Klump hos grisene i troldeskoven

1966  Rasmus Klump gør en opfindelse

1966  Rasmus Klump hjælper postbudet

1966  Rasmus Klump besøger bedstefar

1966  Rasmus Klump passer en hvalunge

1989  Rasmus Klump på troldejagt

2016  Rasmus Klump i pyramiderne og tre andre historier

2016  Rasmus Klump møder en kinesisk fætter

2016  Den store nissebog

2015  Rasmus Klump : de samlede eventyr

2017  Rasmus Klump besøger bedstefar og syv andre klassiske historier

2017  Brandmand Jumbo og hans venner

 

Brandmand Jumbo og hans venner af Vilhelm Hansen og Onkel Per

af newyorkcitygirld. 29. december 2017
Tegneren og illustratoren Vilhelm Hansen er måske bedst kendt for at have skabt tegneserien om Rasmus Klump. Inden han blev kendt som ophavsmanden til Rasmus Klump udgav han 5 forløbere til de kendte Pixi-bøger. Forlaget SerieKlubben står nu bag det glimrende initiativ at forlaget har genudgivet de fem forløbere, der kan nydes for første gang […]

Rasmus Klump i hopla af Per Sanderhage

af Splintd. 29. marts 2016
Rasmus Klump fanger en løbsk fjeder, der hører til et par springstøvler som en i cirkus skal bruge. En skomager er ved at sætte dem fast, men limen skal lige tørre så Rasmus og Pingo får støvlerne med, så de senere kan aflevere dem til rette ejer. Der er en kat i et træ som […]