NYESTE
Født:
1939, Island

Böðvar Guðmundsson

Født i Hvitarsida, Island. Bor i Nivå.
Cand. mag. i islandsk.

Læs mere her.

Bibliografi

1964  Austan Elivoga (digte) *

1966  Í mannabyggð (digte) *

1971  Burtreið Alexanders (digte) *

1973  Loki þó (skuespil) *

1975  Krummagull (skuespil) *

1976  Skollaleikur (skuespil) *

1978  Sögur úr seinni stríðum (noveller) *

1979  Grísir gjalda (skuespil) *

1979  Heimilisdraugar (skuespil) *

1981  Þórdís þjófamóðir (skuespil) *

1982  Úr aldaannál (skuespil) *

1986  Vatnaskil (digte) *

1989  Heimsókn á heimaslóð (digte) *

1990  Bændabýti*

1990  Ættarmótið (skuespil) *

1992 Kynjasögur (noveller) *

1994  Kvennaskólaævintýrið (skuespil) *

1994  Þrjár óðarslóðir (digte) *

1995  Vindenes hjem

1999  Nýir tímar (skuespil) *

2000  Prinsessan í hörpunni (skuespil) *

2001  Stúlkan í vitanum (libretto) *

2003  Livets træ

 

  *) Ikke udgivet på dansk

 

Vindenes hjem af Böðvar Guðmundsson

af Christina Andersend. 19. oktober 2003
”Vindenes hjem” er en historisk beretning om de islændinge der drog til Canada i 1800-tallet. Sproget er ikke det mest levende man har set, men det opvejes af en rigdom af historiske facts og medrivende skæbner. Den lettere abrupte fortællestil aftager efterhånden og giver plads til et mere fortællende sprog, som gør romanen langt mere […]