NYESTE
Født:
1951, Danmark
Fotograf:
Suste Bonnén

Bodil Bredsdorff

Bodil Bredsdorff, født 3. marts 1951 i Hillerød, er børne- og ungdomsbogsforfatter.

Uddannet pædagog i 1974 og senere uddannet gestaltterapeut.
Modtog i 1995 Kulturministeriets børnebogspris i 1995 for serien ”Børnene i Kragevig”.
Forfatter på fuld tid.

Læs mere på forfatterweb.

Bibliografi

1976  Der hvor Linda bor (billedbog) 

1978  Det hele er lige begyndt (fra 12 år) 

1978  Johanne (billedbog) 

1979  Da Linda ikke ville hjem (billedbog) 

1979  Drengene efter pigerne – pigerne efter drengene (let at læse) 

1979  Manden i kælderen (let at læse) 

1979  Runes mor er smed (billedbog) 

1980  Lindas mor er buschauffør (billedbog) 

1980  Lyde i natten (let at læse) 

1982  Et sted i Afrika (faglitteratur) 

1982  Marias mor bor alene (let at læse) 

1982  Vinnies vindueskarm (let at læse) 

1983  Det store spring (let at læse) 

1989  Manden der søgte havet (billedbog) 

1991  Piletina (fra 14 år) 

1992  Jeg skal i skole (billedbog) 

1992  Max hos Sidsel (billedbog) 

1992  Max køber ind (billedbog) 

1992  Max skal i seng (billedbog) 

1992  Max skal på tur (billedbog) 

1993  Eidi (fra 11 år) 

1993  Krageungen (fra 10 år) 

1993  Max i haven (billedbog) 

1993  Max ved vandet (billedbog) 

1994  Sorte negle (faglitteratur) 

1994  Tink (fra 10 år) 

1995  Alek (fra 10 år) 

1996  Safran (fra 10 år) 

1997  Bamse Blikfelt (billedbog) 

1997  Tyven på Lillevej (let at læse) 

2000  Drengen på Elmegården (fra 10 år) 

2001  Det brasilianske dovendyr og min fars epifytter (fra 5 år) 

2001  To venner og en lillebror. Børn i Laos (fra 8 år) 

2002  Børnene i Kragevig (samlet udg.) 

2003  Colabananstranden og min mors eskapader (fra 5 år) 

2004  Misafirs engel (fra 6 år) 

2005  Bob bliver onkel (let at læse) 

2005  Bob stikker af (let at læse) 

2005  Pigen med den gule hund (fra 9 år) 

2005  Slangefloden (fra 10 år) 

2007  Hvad der kan ske når man drikker cabanga (fra 10 år) 

2007  Min slagsbror (fra 10 år) 

2009  Farfars vilde gås (billedbog) 

2009  Pigerne i Villa Sorrento (fra 10 år) 

2009  Særlingen (fra 10 år) 

2010  Pizza og en far i Amerika (fra 9 år) 

2011  Kaptajnen i blommetræet (fra 12 år) 

 

Børnene i Kragevig 4: Alek af Bodil Bredsdorff

af anti93d. 21. januar 2013
”Alek” er den sidste bog i serien ”Børnene fra Kragevig”. Bogen starter lidt trist, da Dåp finder sin hest død på stranden. De beslutter at lade den ligge, og så vil Unna hente dens kranie senere, så de kan bruge det mørkenat. Mørkenat er den sidste dag på året, og dette fejres ved at man […]

Børnene i Kragevig 3: Tink af Bodil Bredsdorff

af anti93d. 22. november 2012
”Tink” er den tredje bog i serien ”Børnene i Kragevig”. I denne bog følger man Tink, som er søn af Bandons store kærlighed. Det er en kold og hård vinter. De har ikke meget mad tilbage, kun kartofler, og det er ikke muligt at gå på jagt på grund af vejret. De får hver en […]

Børnene i Kragevig 2: Eidi af Bodil Bredsdorff

af anti93d. 8. november 2012
Eidi er en ung pige, som har boet alene sammen med sin mor i Kragevig, men nu er de flyttet sammen med Frid, og hendes mor Foula er gravid. Foula føder en dreng, og Eidi har meget svært med at indfinde sig med sin lillebrors ankomst. Dette får hende til at søge arbejde hos Rossan, […]

Børnene i Kragevig 1: Krageungen af Bodil Bredsdorff

af anti93d. 6. november 2012
“Krageungen” er en fortælling om en ung pige, og hendes kamp for et godt liv. Pigen bor i et lille hus ude ved kysten sammen med sin meget gamle bedstemor, som hun passer. De lever af alt hvad pigen kan finde ved stranden. En morgen vågner hun, og finder sin bedstemor død. Hun begraver hende, […]