NYESTE
Født:
1953, Sverige

Björn Larsson

Født i Jönköping, Sverige. Har skiftevis boet i Paris, Lund, Sjælland og om bord på S/Y Rustica.
Professor i fransk litteratur ved Lund universitet.

Læs mere her.

Bibliografi

1980  Splitter (noveller) *

1992  Den keltiske ring

1995  Long John Silver

1997  Drømme ved havet

1999  Det onde øje

2001  Fra Vredens Kap til Jordens Ende (essays) 

2002  Den sanna berättelsen om Inga Andersson *

 

  *) Ikke udgivet på dansk

 

Det onde øje af Björn Larsson

af Christina Andersend. 5. juli 2003
”Det onde øje” handler om race- diskrimination, -uroligheder og fanatisme i Paris i nutiden. Under et parisisk kvarter er et kæmpe tunnelbyggeri i gang, og især de franske og algeriske arbejdere har svært ved at acceptere hinandens tilstedeværelse. Flere af hovedpersonerne har en fortid i Algeriet som kolonister, oprørere eller på forskellige sider i borgerkrigen. […]

Long John Silver af Björn Larsson

af peped. 30. august 2001
Med bandeord og blodige træben er “Long John Silver” en drengebog for mænd. Som inspiration såvel som almen opdragelse. Efter et langt liv til søs har den navnkundige sørøver trukket sig tilbage til Ranter Bay på Madagaskar. Alle hans gamle kumpaner er døde: Kaptajn Flint, Pew, Israel Hands – selv hans papegøje. Da det kommer […]