NYESTE
Født:
1950, Danmark

Bjarne Reuter

Bjarne Reuter er født i Brønshøj. Reuter er uddannet lærer men har fungeret som fuldtidsforfatter siden 1980.
1989: Modtager De gyldne Laurbær.

Bibliografi

1975  Kidnapning (børnebog)

1975  Rent guld i posen (børnebog)

1976  En dag i Hector Hansens liv (ungdomsroman)

1976  Ridder af skraldespanden (børnebog)

1976  Rottefængeren fra Hameln (børnebog)

1977  Den største nar i verden (børnebog)

1977  Det skøre land (børnebog)

1977  Eventyret om den tapre Hu (børnebog)

1977  Skønheden og uhyret (børnebog)

1977  Tre engle og fem løver (børnebog)

1977  Zappa (ungdomsroman)

1978  De seks tjenere (børnebog)

1978  Den utilfredse prins (børnebog)

1978  Drengen der ikke kunne blive bange (børnebog)

1978  Slusernes kejser (ungdomsroman)

1979  Busters verden (børnebog)

1979  Børnenes julekalender (børnebog)

1979  Den fredag Osvald blev usynlig (børnebog)

1979  Rejsen til morgenrødens hav (børnebog)

1979  Støvet på en sommerfugls vinge (ungdomsroman)

1980  Før det lysner (noveller)

1980  Kolumbine & Harlekin (børnebog)

1980  Kys stjernerne (børnebog)

1980  Suzanne & Leonard (ungdomsroman)

1981  Knud, Otto og Carmen Rosi (ungdomsroman)

1981  Skibene i skovene (ungdomsroman)

1982  Abdulahs juveler (børnebog)

1982  Det forkerte barn (novelle)

1982  Hvor regnbuen ender (børnebog)

1982  Østen for solen og vesten for månen (børnebog)

1983  Casanova (ungdomsroman)

1983  Når snerlen blomstrer (ungdomsroman)

1984  Malte-Pøs i Den Store Vide Verden (børnebog)

1984  Tre skuespil (drama)

1984  Tropicana (ungdomsroman)

1985  Bundhu (ungdomsroman)

1985  Da solen skulle sælges (børnebog)

1985  Shamran – den som kommer (ungdomsroman)

1986  De andre historier (noveller)

1986  En tro kopi

1986  Natten i Safarihulen (børnebog)

1987  Den dobbelte mand (ungdomsroman)

1987  Drømmenes bro (børnebog)

1987  Os to, Oskar… for evigt (børnebog)

1987  Vendetta (ungdomsroman)

1988  Den cubanske kabale

1988  Månen over Bella Bio (ungdomsroman)

1989  Den skæggede dame (børnebog)

1989  Peter Pan (børnebog)

1989  Vi der valgte mælkevejen (ungdomsroman)

1990  3 til Bermudos (ungdomsroman)

1990  Mig og Albinoni (ungdomsroman)

1991  Drengene fra Sankt Petri (ungdomsroman)

1991  Lola (ungdomsroman)

1992  7.A. (ungdomsroman)

1992  En rem af huden

1992  Kaptajn Bimse & Goggeletten (børnebog)

1993  Den korsikanske bisp (ungdomsroman)

1993  Johnny & The Hurricanes (ungdomsroman)

1994  Anna Havanna (børnebog)

1995  Langebro med løbende figurer

1996  Anna Havanna, Kaptajn Bimse og alle de andre (børnebog)

1996  Ved profetens skæg

1997  Fakiren fra Bilbao (ungdomsbog)

1998  En som Hodder (børnebog)

1998  Mikado

1999  Mordet på Leon Culman

1999  Under kometens hale (ungdomsbog)

1999  Willys fars bil (børnebog)

2000  Prins Faisals ring

2002  Barolo Kvartetten

2002  Kaptajn Bimse i Saltimbocca (børnebog)

2003  Kaptajn Bimses jul (børnebog)

2004  Det forkerte barn (billedbog)

2004  Løgnhalsen fra Umbrien

2006  Halvvejen til Rafael (noveller)

2006  Kaptajn Bimse i Ottomanien (børnebog)

2007  Skyggernes hus (ungdomsbog)

2008  [5]

2008  Den iranske gartner

2010  Den egyptiske tenor

2012  Bogen (bearbejdet udgave)

 

Engle i Avignon af Bjarne Reuter

af Christian Møgeltoftd. 1. juni 2017
Selv med guds mest ydmyge skabninger er der vel en mening i den store sammenhæng? Således også med Pieter van Dreusen, må man formode, selv om han forvalter sin hovedrolle i denne henrivende roman så undseligt, at det falder både læseren og hans medkombattanter svært at fatte hans berettigelse. Trods sin fysiske lidenhed og sin […]

Hvor regnbuen ender af Bjarne Reuter

af Ann-Kristined. 19. september 2016
Hvad er Iorrendrill egentlig, og hvor mange pranks kan Buster mon få Stig-Ole til at falde for? Alt er ganske som det plejer i Reuters sidste bind om Buster Oregon Mortensen. Og så alligevel ikke. Der er sket ting og sager ovre på skolen til et arrangement, og Buster må derfor starte i en mindre […]

Kys Stjernerne af Bjarne Reuter

af Ann-Kristined. 18. september 2016
Hvor praktisk er en hest som Krølulds-Kalle, og hvad skal der dog blive af en dreng med så stor en fantasi som Buster? Som barn var jeg stor fan af den første bog i serien og anede ikke indtil for nylig, at der fandtes flere bøger i serien. Dette er anden bog i serien om […]

Busters verden af Bjarne Reuter

af Ann-Kristined. 28. december 2014
Er Buster Oregon Mortensen en fantastisk tryllekunstner og hvordan kan man få en bidsk hund til at vise respekt for en dreng? Historien om Buster er i dag blevet en klassiker i de danske hjem og nok en af de mest kendte børnebøger som Bjarne Reuter står bag. Det er den første i en trilogi […]

Bogen af Bjarne Reuter

af Susanne Hilligsø Sørensend. 1. januar 2013
Det må være utroligt svært at skulle genfortælle et værk eller en historie, som mange mennesker holder af og har læst. Når der så er tale om selve Biblen, som adskillige mennesker jo lægger som grundlag for ikke blot deres tro, men også deres handlinger, så må opgaven siges at være nærmest uoverkommelig. Bjarne Reuter […]

Bogen af Bjarne Reuter

af Ulla Weishauptd. 22. december 2012
De fleste har den nok stående i en sort udgave med guldtryk i ryggen, eller en nyere hardback måske Seidelins udgave. Nogle læser i den dagligt og mange ved højtider, især her op til jul. Men hvad skal vi så med en ny udgave og så skrevet af en forfatter vi normalt kender fra børnebøger […]