NYESTE
Født:
1946, Danmark
Fotograf:
Klaus K. Thomsen

Birgitte Jørkov

Hun blev født på Frederiksberg og boede de første år i Vanløse, København., siden i Slagelse.
Flyttede til København for at studere, blev cand.mag. i dansk og historie, supplerede siden med filosofi.
Levede i mange år af at undervise, men skriver nu på fuld tid.
I dag bor hun i Snekkersten.

 

Bibliografi

1997  Den skønne Helene

2001  Vor frues sorte søndag

2003  Når himlen falder ned

2006   Dødssynder

2014  Genganger (skrevet under navnet Charlotte Amalie von Skeel)

2015  Svenske fru Birgitte

2018 Kære datter, du må vide

 

Kære datter, du må vide af Birgitte Jørkov

af Ann-Charlotted. 6. maj 2018
”Kære datter, du må vide” foregår i 1500-tallet i Danmark og Norge. Sofie er datter af Anne Rudsdatter og Henrik Krummedige, en af Nordens største godssamlere. Sofie rejser i 1529 med sin mand, Eske Bille, til Bergen, for at bestyre Bergenhus for den danske konge. Med sig har hun kun sine to yngste små børn. […]

Svenske fru Birgitte af Birgitte Jørkov

af Ann-Charlotted. 22. september 2015
Berørt, det er hvad jeg er, af historien om svenske fru Birgitte. Selv som højtstående kvinde var hun bare en brik i et spil om magt og godssammenlægning i 1400-tallet. Men en, som tog kampen op og spillede med, trods tilbagevendende modstand i sit liv. Og som endte rig, men ensom. Ud fra ganske få […]