NYESTE
Født:
1951, Danmark

Bertill Nordahl

Født i Brønshøj, Danmark. Opvokset i Helsingør og Ålborg. Bor i Skoghult, Sverige.

Uddannet folkeskolelærer, og arbejdede som sådan fra 1971-1990. Er desuden forelægger og foredragsholder.
Skriver også faglitteratur. “Vanddiamanter i spil” er skrevet sammen med Lene Hein Sørensen (f. 1950) født i København, uddannet folkeskolelærer. Debuterede som forfatter i 2002

Bibliografi

1983 Far, du er dum (billedbog)

1984 Jeg er stærkest, far (billedbog)

1984 Livlig

1985 Drengen der ville være smuk (ungdomsbog)

1986 Ryd selv op, far (billedbog)

1987 Øv – du driller, far (billedbog)

1988 Du kan ikke finde mig, far (billedbog)

1988 Jeg vil op, far (billedbog)

1989 Rune og de tre prøvelser (børnebog)

1990 Sofie bliver storesøster (billedbog)

1990 Sommer på hjul (børnebog)

1991 Den skinnende hvide perle (digte)

1991 Rune og pigen i skovsøen (børnebog)

1991 Sofie bliver større-søster (billedbog)

1992 Jeg, mig, Jakob (ungdomsbog)

1993 Det er Jakob (ungdomsbog)

1993 Rune og broderskabet (børnebog)

1993 Rune og plageånden (billedroman)

1993 Åh, Jakob, min (ungdomsbog)

1994 Anacondasommer (børnebog)

1995 Sofies lillesøster laver stort (billedbog)

1997 Snotaben, smasksoen og mig (billedbog)

1998 Lørdagsprinsessen og mig (billedbog)

2002 Jitterbug

2002 Pardans

2002 Travletrolden (billedbog)

2003 Cha cha cha

2003 Viktor og junglemanden (billedbog)

2004 Stubbe riddersøn får sin første ven (billedbog)

2005 Stubbe riddersøn udviser mod (billedbog)

2006 Det, jeg har mistet

2009 Vanddiamanter i spil

2011 Krænkelsen

 

Krænkelsen af Bertill Nordahl

af nordstrandend. 17. februar 2013
“Jeg ser pigen løbe af sted. Hun er nøgen. Hun holder et stykke tøj foran sig for at skjule brysterne. Hun skriger som en besat. Hendes øjne er rædselsslagne. Hun ser sig tilbage. Forfølger de hende? Er de efter hende? Jeg ser pigen fra oven. Men i et nu er hun tilbage i min krop. […]

Vanddiamanter i spil af Bertill Nordahl

af Palle Brunstrømd. 10. marts 2009
Dette er en roman, hvor hovedpersonerne har det tilfældes, at de har gået på samme fødselshold i 1978. Tredive år senere sætter en hændelse i kredsen omkring Fødekæden en bølgebevægelse i gang i de enkelte personers liv og de relationer, som de har til hinanden. Få måneder senere er intet, som det var før. Vi […]

Det, jeg har mistet af Bertill Nordahl

af Aksel Td. 1. januar 2007
”Det, jeg har mistet” er en spændende roman. Den er også fængslende, selvom ingen af de kriminelle hovedpersoner når at komme i fængsel. Lisa er en ung fraskilt gymnasielærer på Nørrebro i København. Sammen med sin eksmand, Henrik, har hun sønnen Mads, der er hjernedød efter et brutalt overfald, hvor han af en bande unge […]