NYESTE
Født:
1944, Tyskland

Bernhard Schlink

Født i Bielefeld, Tyskland.

Opvokset i Heidelberg. Professor i Retsvidenskab. Skriver også faglitteratur. “Selbs Justiz” (1987) er skrevet sammen med Walter Popp.

Bibliografi

1987  Selbs Justiz*

1988  Die gordische Schleife*

1992  Selbs Betrug*

1995  Højtlæseren

2000  Kærlighedsflugt (noveller)

2001  Selbs Mord*

2006  Die Heimkehr*

 

Højtlæseren af Bernhard Schlink

af amed. 24. juni 2008
Bernhard Schlinks roman ”Højtlæseren” tager sit udgangspunkt i de sene 1950ere i en mindre by i det sydvestlige Vesttyskland. Hovedpersonen Michael er femten år, da han kommer i lidt pinlige omstændigheder og får en håndsrækning af en ham ganske ukendt, ca. tyve år ældre kvinde. I Michaels (små)borgerlige familie holder man på formerne, så hans […]