NYESTE
Født:
1944, England

Bernard Cornwell

Født i London, England. Bor i USA.

Uddannet fra London Universitet. Arbejde i 10 år for BBC. Er fuldtidsforfatter.

Bibliografi

1981  Sharpe’s Eagle *
1981  Sharpe’s Gold *
1982  Sharpe’s Company *
1983  A Crowning Mercy *
1983  Sharpe’s Sword *
1984  Fallen Angels *
1984  Sharpe’s Enemy *
1985  Sharpe’s Honour *
1986  Sharpe’s Regiment *
1987  Redcoat *
1987  Sharpe’s Siege *
1988  Sharpe’s Rifles *
1988  Wildtrack *
1989  Sea Lord *
1989  Sharpe’s Revenge *
1990  Crackdown *
1990  Sharpe’s Waterloo *
1991  Stormchild *
1992  Scoundrel *
1992  Sharpe’s Devil *
1993  Rebel *
1994  Copperhead *
1995  Battle Flag *
1995  Sharpe’s Battle *
1995  Vinterkongen
1996  Guds fjende
1996  The Bloody Ground *
1997  Excalibur
1997  Sharpe’s Tiger *
1998  Sharpe’s Triumph *
1999  Sharpe’s Fortress *
1999  Stonehenge, 2000 BC *
2000  Harlequin/The Archer’s Tale *
2000  Sharpe’s Trafalgar *
2001  Gallows Thief *
2001  Sharpe’s Prey *
2002  Sharpe’s Skirmish (novelle) *
2002  Vagabond *
2003  Heretic *
2003  Sharpe’s Christmas – Two Short Stories by Bernard Cornwell (noveller) *
2003  Sharpe’s Havoc *
2004  Det sidste kongerige
2004  Sharpe’s Escape *
2005  Den danske rytter
2006  Nordens Herrer
2006  Sharpe’s Fury *
2007  Sværdsang
2008  Azincourt
2009  Det brændende land
2011  En konges død
2014  Den hedenske herre
2015  Stormens krigere

2015  Den tomme trone

*) Ikke udgivet på dansk

 

Det sidste kongerige af Bernard Cornwell

af Jens Markvardsend. 1. februar 2018
I 867 invaderer en dansk vikingeflåde England. Danerne hærger, myrder, voldtager, kidnapper og tager land som det behager dem. I England møder læseren drengen Uthred, søn af en engelsk adelsmand der absolut ikke kerer sig om sine børn. Da Uthreds storebror får hugget hovedet af af danskerne, ser faren blot på Uthred og gør ham […]

Stormens krigere af Bernard Cornwell

af Lars Poulsend. 7. november 2016
Det er utroligt, at Bernard Cornwell kan blive ved med at fortælle historien om Uhtred og Englands tidlige historie i 8-900 tallet. Men det kan han. Kvaliteten har svinget lidt undervejs, men med dette 9. bind i serien, er Cornwell stærkt tilbage. Vikingen Ragnall den Grusomme går i land i Mercia’s vestlige del (Midtengland). Danskerne […]

Den tomme trone af Bernard Cornwell

af Lars Poulsend. 26. september 2015
“Den tomme trone” er ottende bind i serien om Uthred af Bebbanburg. Uthred lever i slutningen af 900-tallet i det der senere bliver kendt som England. Indtil videre er landet dog delt i flere mindre kongedømmer, samt et meget stort område der er under danske vikingers kontrol. Mercias konge Æthelred dør, og landet står uden […]

Den hedenske herre af Bernard Cornwell

af Lars Poulsend. 24. oktober 2014
På bogens omslag er George R. R. Martin (“Game of Thrones”) citeret for at sige: “Bernard Cornwell skriver de bedste kampscener, jeg nogensinde har læst.” Og jeg er tilbøjelig til at give ham ret. “Den hedenske herre” slutter med et kæmpe slag mellem danskere og saksere i 910. Et slag der skulle indlede begyndelsen på […]

En konges død af Bernard Cornwell

af Lars Poulsend. 21. marts 2014
Så fik jeg endelig fat i sjette bind i serien om Uthred af Bebbanburg, og endnu en gang må jeg overgive mig fuldstændigt til Bernard Cornwell’s fantastiske historie. Serien om Uthred foregår sidst i 800-tallet og i begyndelsen af 900-tallet, og den foregår hovedsageligt i den del af verden vi i dag kender som England. […]

Det brændende land af Bernard Cornwell

af Lars Poulsend. 28. februar 2011
For femte gang, kan vi følge Uhtred i kamp mod danskerne. Året er 892, og danskeren Harald Blodhår sender en flåde på over 200 skibe mod Englands kyst for én gang for alle, at lægge England under dansk herredømme. Harald har bare ikke taget højde for Uhtred og hans udspekulerede taktik, og det hele ender […]