NYESTE
Født:
1951, Danmark

Bent Vinn Nielsen

Født og opvokset hos en arbejderfamilie i Vendsyssel.

Forlod skolen i 9. klasse og arbejdede som ufaglært arbejdsmand i en årrække. Bent Vinn Nielsens forfatterskab kredser om de underprivilegerede, livet i yderområderne og satirisk kritik af den danske økonomiske og politiske overklasse. Et fokus som allerede tonede frem i hans debutroman Arbejdssky fra 1978.

Modtog i 2006 Det Danske Akademis Store Pris for et forfatterskab der er dedikeret til at katalogisere sociale tabere og skæve eksistenser i det danske samfund. Mellem 2004 – 2010 tog Bent Vinn Nielsen en pause fra forfattergerningen og har været ansat som klummeskriver på Information.

Bibliografi

1970  Jeg (digte)

1978  Arbejdssky

1979  Fuglene omkring os

1979  Valdemars ære

1980  Opkøb af dødsboer

1981  Det sejrende proletariat

1982  Dozeren brænder (radiospil)

1982  Og tjørnehækken blev så stor

1982  Truede arter (radiospil)

1985  Drømmegængere

1986  Holder det aldrig op? (børnebog)

1987  Chic Picnic

1987  Fire historier om den lille mand og hans venner (billedbog)

1987  Wild Bill og Doctor Jones (børnebog)

1988  Diget (børnebog)

1989  Eddis smukke sind (radiospil)

1989  Figaro, figaro (børnebog)

1990  Af irritationernes historie (noveller)

1991  Et stykke af Muren

1992  Realiteternes verden

1994  Udestående fordringer (radiospil)

1995  Rejsens mål

1998  En skidt knægt

2000  Godheden selv

2000  Onkel Alban og sangerinden (børnebog)

2001  I nødens stund (radiospil)

2002  Fru Ingvarsens chatol (ungdomsbog)

2003  Elegante damer (ungdomsbog)

2003  Labyrintbyen

2004  En bedre verden

2010  Et liv i almindelighed

2014  Den svævende tankbestyrer

 

Den svævende tankbestyrer af Bent Vinn Nielsen

af Lars Poulsend. 9. maj 2017
Nogle gange begår man en fejl. Da jeg havde læst Bent Vinn Nielsens “Den svævende tankbestyrer”, gik det op for mig at jeg havde begået en fejl. Jeg har ikke tidligere læst noget af Bent Vinn Nielsen, og det er en fejl – det er en stor fejl! Midt inde i Vendsyssel, ved Vårslev gamle […]

Den svævende tankbestyrer af Bent Vinn Nielsen

af Christina Andersend. 30. november 2014
“Min yndlingscowboyfilm er Den gode, den onde og den grusomme. Det er mig, der er den gode. Jeg har altid været en idiot.” Bent Vinn Nielsen skriver romaner med hovedpersoner der lever ret uglamourøse liv. “Den svævende tankbestyrer” er en humoristisk-sarkastisk roman om det almindelige liv som Magnus Andersen ser det. Han er tæt på […]

Et liv i almindelighed af Bent Vinn Nielsen

af Susanne Hilligsø Sørensend. 1. oktober 2010
Skat Enevoldsen er enevældig. Han sidder som 95-årig på et plejehjem og fortæller sin livshistorie til besøgsvennen J. D. Møller. Hele Enevoldsens liv har mere eller mindre været tilfældigheder, det mener han i hvert fald selv. Alligevel har han nok påvirket sine omgivelser meget, men ikke i den retning han drømte om. Enevoldsen er hovmodig, […]

En bedre verden af Bent Vinn Nielsen

af Christina Andersend. 22. januar 2006
”En bedre verden” er realistisk, sjov og grovkornet og et underholdende indblik i maskulin tankegang. Hovedpersonen er Rudy Knudsen; snart 50, freelancefotograf, abe og udbrændt. Han er gået hen og blevet identisk med sit arbejde og rammes af et sammenbrud. Den kyniske, garvede freelancer kan pludselig ikke sove, og lægen ordinerer ro. Rudy er alligevel […]

Arbejdssky af Bent Vinn Nielsen

af Susanne Thrige Nielsend. 7. januar 2004
Forsvarsberedt som en kaktus, sur som en citron og nedladende så læserens krummede tæer forkrøbles. Sådan er Lenny, hovedpersonen i denne roman, og sådan føler han sig også selv behandlet. Lenny er arbejdssky, det er man kommet frem til på socialkontoret. Han bliver uretfærdigt behandlet, for konklusionen, om hans holdning til arbejde, bliver draget under […]