NYESTE
Født:
1929, Danmark
Fotograf:
Klaus Holsting, 2007

Benny Andersen

Benny Allan Andersen blev født i Søborg, Danmark.
Er også pianist.
Modtog De Gyldne Laurbær i 1975.

Læs mere på Forfatterweb.

Bibliografi

1960  Den musikalske ål (digte)
1960  Kamera med køkkenadgang (digte)
1964  Den indre bowlerhat (digte)
1964  Lille Peter Dille og andre udenlandske børnerim og remser (gendigtning)
1965  Puderne (noveller)
1966  Portrætgalleri (digte)
1967  Snøvsen og Eigil og katten i sækken (børnebog)
1968  Tykke-Olsen m.fl. (noveller)
1969  Den hæse drage (børnebog)
1969  Det sidste øh og andre digte (digte)
1970  Lejemorderen og andre spil (tv- og radiospil)
1970  Snøvsen på sommerferie (børnebog)
1971  Her i reservatet (digte)
1971  Man burde burde (udvalg)
1972  Snøvsen og Snøvsine (børnebog)
1972  Svantes viser – En sanghistorie (viser)
1973  Undskyld hr., hvor ligger naturen? (børnebog)
1974  Personlige papirer (digte)
1976  Nomader med noder (digte & erindring)
1978  Under begge øjne (digte)
1979  Himmelspjæt eller Kunsten at komme til verden (digte)
1979  Orfeus i undergrunden (skuespil)
1981  Oven visse vande (viser)
1981  På broen
1983  Over skulderen (noveller)
1984  Snøvsen hopper hjemmefra (børnebog)
1985  Hymner og ukrudt (viser)
1985  Tiden og storken (digte)
1986  Hyddelihat (skuespil)
1987  Andre sider (digte)
1988  Over adskillige grænser (viser)
1989  Lille pige med stor effekt (børnebog)
1991  Chagall & skorpiondans (digte)
1992  Snøvsen (børnebog)
1993  Denne kommen og gåen (digte)
1994  Snøvsen ta’r springet (børnebog)
1995  Verdensborger i Danmark (udvalg)
1996  Verden uden for syltetøjsglasset (digte)
1997  Alle historierne om Snøvsen (samlet udg.)
1998  Nikke Nikke Nambo / Lille Peter Dille (samlet udg.)
1998  Samlede digte 1960-1996  (samlet udg.)
1998  Skynd dig langsomt (digte)
1999  Telefon (radiospil)
2001  Sjælen marineret (digte & prosa)
2003  Samlede noveller (samlet udg.)
2005  Spredte digte (digte)
2011  Nu og da (digte)
2014  At elske eller ikke at elske (digte)

 

 

Under begge øjne af Benny Andersen

af newyorkcitygirld. 25. juli 2015
Benny Andersen er vel noget af det nærmeste landet kommer på at have en nationalskat eller nationalskjald. En uhyre produktiv forfatter, der gennem årene har udgivet utallige digtsamlinger og øvrige værker, der har begejstret befolkningen. En af disse digtsamlinger er “Under begge øjne”, der ikke afviger synderligt fra forfatterens øvrige digtsamlinger. Det er en relativt […]

At elske eller ikke elske af Benny Andersen

af Saspigend. 21. marts 2015
Benny Andersen er blevet femogfirs år og har i den anledning udgivet “At elske eller ikke at elske” – en skønherlig og vidunderlig lille sag på otteogfirs sider. Det er en bog med både nye og gamle digte – altså før udgivet digte og ikke før udgivet digte. Den er en dejlig samling af nogen […]

Kamera med køkkenadgang af Benny Andersen

af newyorkcitygirld. 21. oktober 2014
Benny Andersen behøver vel ingen nærmere præsentation; han er en af de forfattere, hvis værker man på et eller andet tidspunkt i livet har stiftet bekendtskab med (måske især “Svantes viser” eller “Snøvsen”). Den gode Andersen er en særdeles produktiv forfatter, og undertegnede er begejstret for hans leg med sproget, der altid formår at bringe […]

Nu og da af Benny Andersen

af Lise Dilling-Hansend. 21. november 2011
Benny Andersen kan rigtig mange ting. Han kan skrive fantastiske børnebøger, han kan lave underfundige hverdagsdigte med sjove ordlege, og han kan beskrive sorgen og det mørke i livet på en skøn måde, der formår at ramme plet og dermed også ramme de fleste danskerne. Desværre er Andersens nyeste digtsamling et eksempel på, hvad han […]

Himmelspjæt eller Kunsten at komme til verden af Benny Andersen

af Christina Andersend. 21. februar 2009
Digtsamlingen “Himmelspjæt eller Kunsten at komme til verden” lægger godt ud med alt det gode ved Benny Andersens digtning. Humor og skæve vinkler står stærkt i det korte indledende digt: ” COMPUTER-DIGT Livet implicerer for mange fejlmuligheder Livet er alt for farligt til at det tør overlades til mennesker Afventer ” Herefter starter et meget […]

Den indre bowlerhat af Benny Andersen

af Christina Andersend. 21. december 2006
Nogle af digtene i ”Den indre bowlerhat” glemmer man aldrig, andre smutter hurtigt forbi. Digtsamlingen er sine steder forrygende, men det samlede indtryk er lidt ujævnt. Men når Benny Andersen digter igennem, og det gør han i ”Den indre bowlerhat”, er det en udelt fornøjelse at læse digte. Og hvor tit synes man egentlig det? […]