NYESTE
Født:
1915, Danmark

Benjamin Jacobsen

Født Benjamin Johan Eduard Jacobsen i Gentofte. Død 1990.

Læs mere her.

Bibliografi

1955  Midt i en klunketid eller Erindringer fra en begivenhedsrig barndom

1956  Bedstemor går igen

1963  Tvillingerne (erindring) 

1967  21 digte (digte) 

1979  Glade dage i Kronprinsessegade

 

Midt i en klunketid eller Erindringer fra en begivenhedsrig barndom af Benjamin Jacobsen

af nordstrandend. 16. august 2012
Havde Benjamin Jacobsen skullet formidle sine fortællinger fra ’Midt i en klunketid’ i dag ville et stand-up-show have været alle tiders platform. Flere gange undervejs i min genlæsning af de muntre fortællinger fløj mine tanker til Jan Gintbergs ’På kanten’ programmer, hvor han med humoristiske bemærkninger og et køligt overskud anskuer de små samfund og […]

Glade dage i Kronprinsessegade af Benjamin Jacobsen

af newyorkcitygirld. 26. januar 2009
“Glade dage i Kronprinsessegade” er en selvstændig fortsættelse til “Midt i en klunketid”. “Glade dage i Kronprinsessegade” handler om forfatterens barndom i et overklassehjem i Kronprinsessegade i tiden omkring år 1900. På mange måder minder “Glade dage i Kronprinsessegade” om “Midt i en klunketid”, men det skal ikke afholde undertegnede fra at anbefale “Glade dage […]

Midt i en klunketid eller Erindringer fra en begivenhedsrig barndom af Benjamin Jacobsen

af newyorkcitygirld. 26. januar 2009
“Midt i en klunketid” er en af de sjoveste bøger jeg har læst i lang tid – til gengæld også en af den slags bøger man ikke bliver klogere af, men virkelig godt underholdt. Bogen foregår i København anno 1890´erne. Her møder vi familien Jacobsen i Kronprinsessegade: far, der er videnskabsmand, mor, der er hjemmegående, […]

Midt i en klunketid eller Erindringer fra en begivenhedsrig barndom af Benjamin Jacobsen

af avnond. 24. januar 2009
Dette er en meget morsom bog, som udspilles i årene 1888-90 og beskriver en barndom i en lejlighed i Kronprinssegade i København hos en familie af det bedre borgerskab. Bogen beskriver en række forskellige episoder, som kan læses uafhængigt af hinanden. Far’en er professor i biologi på Universitet og mener jo, at han enevældigt styrer […]