NYESTE
Født:
1955, Danmark

Astrid Saalbach

Uddannet skuespiller ved Statens Teaterskole i 1978. Dramatiker og forfatter.

Bibliografi

1994  Fjendens land

1999  Den hun er

2005  Fingeren i flammen

2006  Fire spil (skuespil)

2011  Fordrivelsen

2014  Klapperslangen

 

Klapperslangen af Astrid Saalbach

af e-laeserend. 10. august 2014
”Klapperslangen” står ikke mål med forfatterens tidligere roman “Fordrivelsen” – i hvert fald ikke efter min mening. Romanen har tilsyneladende en frustreret romanforfatter – som viser sig at være Astrid Saalbach – som hovedperson. Hun er i højeste beredskab, da hun har indsendt sit manuskript “Frisøren” til forskellige teatre og ser sig selv som “dronning”, […]

Fingeren i flammen af Astrid Saalbach

af Vibeke Holm Andersend. 14. august 2012
Claire går meget op i sit udseende, makeup’en skal være perfekt, næsten som en maske, tøjet skal være helt rigtigt. Hele livet har hun fået beundring for sin skønhed, den ene mand efter den anden falder for hendes udseende. Men for Claire bliver skønheden et åg, ja næsten en forbandelse, en hindring for ægte venskab […]

Fordrivelsen af Astrid Saalbach

af e-laeserend. 22. juni 2012
Andreas Ruud Christensen er en succesrig virksomhedsleder, som har skabt firmaet ARC. Andreas er midt i fyrrene og lever et perfekt – men noget stresset – liv med familien. Bogen beskriver i starten nøje, hvor godt Andreas har det med sin søde hustru Mo. Dette sikkert for at vise kontrasten til bogens senere forløb. Han […]

Fordrivelsen af Astrid Saalbach

af Vibeke Holm Andersend. 8. juni 2012
Andreas er på skiferie med sin kone Monica og deres to børn, Signe og Magnus. Tilsyneladende nyder han ferien – men man mærker også straks hans rastløshed, konstant skal mobilen tjekkes for SMS’er, som for alt i verden kun må læses af ham selv. En dag går det galt – Andreas stopper på pisten for […]

Fingeren i flammen af Astrid Saalbach

af nordstrandend. 18. januar 2010
Claire er smuk – og har hele livet været vant til, at skønheden var hendes omdrejningspunkt. Både mænd og kvinder ser skønheden, inden de ser Claire – og måske får de slet ikke set Claire, fordi de kun ser skønheden. Claire er enlig mor og spiller violin på Musikkonservatoriet i København, og en dag sker […]