NYESTE
Født:
1961, Island

Arnaldur Indriðason

Født og bor i Reykjavik, Island.

Har en BA i historie fra Islands Universitet. Har arbejdet som journalist og kritiker.

Bibliografi

1997  Synir duftsins*

1998  Dauðarósir*

1999  Napóleonsskjölin*

2000  Nordmosen

2001  Tavs som graven

2002  Stemmen

2003  Bettý*

2004  Manden i søen

2005  Vinterbyen

2006  Konungsbók*

2007  Nedkøling

2008  Mørke strømme

2015  Faldet

2016  Ukendte kyster

 

Ukendte kyster af Arnaldur Indriðason

af Lars Poulsend. 17. december 2016
Bogen præsenteres som en krimi, og det er den måske også. Det kræver bare en lidt bredere tolkning af begrebet, end vi normalt er vant til. For vel er der et mord, og vel er der en politimand der opklarer sagen. Men han gør det helt privat, og helt på eget initiativ. Erlendur, politimanden, fra […]

Vinterbyen af Arnaldur Indridason

af nordstrandend. 8. december 2016
En krimi af en af Islands mange forfattere. Island er vist det land i verden, hvor der procentuelt er flest forfattere i forhold til befolkningstallet. Alene titlen ”Vinterbyen” indikerer, at der er tale om en iskold krimi. En thailandsk skoledreng bliver stukket ned på vej hjem fra skole, tilsyneladende uden noget motiv. Det dræbte dreng, […]

Faldet af Arnaldur Indriðason

af Saspigend. 7. juni 2015
Kriminalinspektør Erlendur fra Reykjaviks Politi holder fri, og det er en skam, for han er savnet i denne nye bog af Arnaldur Indridason! I “Faldet” er det Erlendurs assistent Sigurdur Óli, som er hovedpersonen, og ham som skal bære os læsere gennem mordsagen. I og for sig gør Sigurdur Óli det fint nok, men hvis […]

Mørke strømme af Arnaldur Indriðason

af Christian Møgeltoftd. 8. december 2013
En ung, veltrænet gut fylder lommerne med drugrape-stoffet rohypnol og opsøger et af Reykjaviks værtshuse i håb om at opstøve en pige, hvis drink han kan liste pulveret ned i for bagefter at voldtage hende. Næste morgen findes fyren med halsen skåret over og kroppen fuld af rohypnol. Har et offer forvandlet sig til hævner? […]

Nedkøling af Arnaldur Indriðason

af Niels Hiortd. 21. juni 2013
En ung kvinde har hængt sig selv i en afsides beliggende feriehytte – eller har hun? Kommissær Erlundur Sveinsson kommer hurtigt i tvivl, men han er ikke den, som strør om sig med sine tanker eller mistanker. Faktisk holder han alle kort tæt ind til kroppen lige til det sidste, hvilket nok er en noget […]

Tavs som graven af Arnaldur Indriðason

af Ulla Weishauptd. 19. august 2009
Her er en krimi som i 2003 modtog Glasnøglen (Den skandinaviske pris for årets bedste kriminalroman) og nok berettiget. Der er tale om en spændende og velskrevet, om end meget anderledes krimi, hvor handlingen forløber i to fortællinger. En i nutidens Reykjavik hvor vi følger kriminalfolkene i deres efterforskning af hvad der ligger bag nogle […]