NYESTE
Født:
1962, Danmark

Annemette Kure Andersen

Annemette Kure Andersen, dansk forfatter og digter, blev student fra Ribe Katedralskole i 1981,læste i 1985-86 ved universitetet i Siena, og blev Cand.mag. i dansk og italiensk i 1990 fra Århus Universitet. Samme år debutererede hun som lyriker i tidskriftet Hvedekorn, som hun var redaktør af i årene 1996-2001. Arbejder også som foredragsholder og forlagskonsulent. Født 21. august 1962 i Ribe.

Læs mere her.

Bibliografi

1991  Dicentra spectalis (digte) 

1993  Espalier (digte) 

1996  Tidehverv (digte) 

1997  Epifanier (digte) 

2000  Fraktur (digte) 

 

 

 

Hæftet af Annemette Kure Andersen

af Simon Rohde Kure Hamannd. 20. maj 2014
Intet forkendskab til forfatterinden er lig med ingen forudindtagede holdninger, eller biografiske pejlemærker. Jeg agerede derfor det blanke lærred hvorpå digtene kunne sætte sine aftryk: “Mørkekammer Gennemvædet af fugten fra din øjenkrog må jeg søge tilflugt i objektivets sprække så mange blå søanemoner du kan få til at eksplodere og jeg må drukne men lad […]

Espalier af Annemette Kure Andersen

af Susanne Hilligsø Sørensend. 20. juni 2012
Vi danskere har lånt ordet espalier fra det franske ‘espalier’. Dette ord stammer til gengæld fra latin ‘spatula’ (skulder). Ligesom man kan give folk en hjælpende hånd, kan man låne dem en skulder, som de kan støtte sig op af. Et espalier, et gitterværk, bliver således her i digtsamlingen noget, der kan assistere mennesket i […]

Små afvigelser af Annemette Kure Andersen

af Christina Andersend. 20. juni 2007
Hvad sker der inde bag bøgehækken? Hvem bor i de små 1-værelses lejligheder? “Små afvigelser” er en række korte noveller, hvor hovedpersonerne kommer, bor eller arbejder i samme område. De støder ind i hinanden på kryds og tværs, uden at det nødvendigvis behøver at have nogen effekt. Samme indtryk får man også af novellerne. Hovedparten […]