NYESTE
Født:
1947, Danmark

Anne Marie Løn

Født i Tranebjerg på Samsø. Uddannet journalist.
2001: Modtager De Gyldne Laurbær

Læs mere her.

Bibliografi

1977  Hvorfor hvisker I til mig

1977  Nordjyske motiver (essays) 

1978  Optaget på prøve (digte) 

1980  Byens svar på mine længsler (digte) 

1982  Et barn er født (digte) 

1982  Veras vrede

1984  Fodretid

1985  Traktørstedet

1987  Cafe Danmark

1987  Lasse og Nina: Vi har pelset en hugorm (børnebog) 

1988  Den sorte liste

1989  Lasse og Nina: Vi laver store projekter (børnebog) 

1990  Sent bryllup

1992  Det store nummer

1994  Willums veje

1996  Prinsesserne

1998  Dværgenes dans

2000  Kærlighedens rum

2002  Hvis barn –

2005  Serafia

2008  Sekstetten

 

Hvis barn – af Anne Marie Løn

af nordstrandend. 12. august 2009
“Første kapitels episode i Kastrup Lufthavn overværende jeg selv i gate 21A. Fra realiteternes verden ved jeg ikke mere om manden, kvinden og barnet, end hvad jeg så og hørte”. Sådan skriver Anne Marie Løn i kolofonen til “Hvis barn”. Bianca er vokset op i et indremissionsk hjem i Jylland, og i år 2000 er […]

Sekstetten af

af Jette S. F. Holstd. 19. januar 2009
I 1688 gav kong Christian d. 5 tilladelse til at drive et lånehus, hvor fattige og nødlidende kunne låne penge mod pant. Huset blev kaldt Det Kongelige Privilegerede Assistenshus og eksisterede med mindre ændringer helt frem til 1978. Gennem historien har rygterne flere gange gået om, at der blev svindlet bag murene, og Anne Marie […]

Hvis barn – af Anne Marie Løn

af Nadia Wagnerd. 20. august 2006
Endnu en stærk personskildring fra Anne Marie Løn. Hvis I kan overkomme at læse udover de til tider ustrukturerede linier, så gemmer der sig her en spændende roman om hvad en dysfunktionel familie kan gøre ved et barn. Sproget kan være knudret fra tid til anden, men historien er alsidig og fascinerende som altid. Bianca […]

Prinsesserne af Anne Marie Løn

af Nadia Wagnerd. 17. august 2006
“Prinsesserne” er bogen om de to proprietærdøtre Valborg og Violet. De er unge, rige, smukke og kan se frem til et liv i velstand, havde det ikke bare lige været for en enkel detalje. Nemlig den at heldet åbenbart er brugt op for den gren af familien. Faderen dør og efterlader døtrene som enearvinger til […]

Kærlighedens rum af Anne Marie Løn

af Christina Andersend. 30. juli 2001
De Gyldne Laurbær
“Kærlighedens rum” er fortællingen om en lang kærlighedsaffære. Om de to der gennem et langt liv formår at fastholde deres kærlighed til hinanden på trods af, at han er bundet til en anden. Kærligheden mellem Edith og Jean Luc er unægtelig så rigtig, at man læser bogen uden de moralske anfægtelser, som ellers ville snige […]