NYESTE
Født:
1971, Danmark

Anne Lise Marstrand-Jørgensen

Født på Frederiksberg, opvokset nord for København.

Cand.mag. i litteraturvidenskab. Litteraturanmelder ved Berlingske Tidende.

Bibliografi

1998  Vandring inden ophør (digte)

1999  Rygge som djævle (digte)

2001  Vi er vejret (digte)

2002  Helikopter igen (digte)

2004  Det vi ved

2005  Konventioner

2008  Ingen

2009  Hildegard

2010  Hildegard II

2012  Hvad man ikke ved

2015  Dronningen af Saba & Kong Salomon

 

Hildegard bind 1 af Anne Lise Marstrand-Jørgensen

af Emilied. 2. november 2019
‘Hildegard’ er det første bind ud af to i serien. Allerede ved fødslen var Hildegard anderledes og besværlig for en familie i 1100-tallet. Fødslen var hård, og hun var et meget svagt barn, som overraskende nok viser sig at overleve. I takt med at hun bliver ældre, bliver det tydeligere for alle alt Hildegard er […]

Dronningen af Saba og Kong Salomon af Anne Lise Marstrand-Jørgensen

af Splintd. 19. november 2015
Åh ja… vi har her en bog som jeg egentlig havde høje forventninger til. Den lød spændende, men det skuffede i den grad. For selv om man kommer ind i en verden der bliver beskrevet ret godt, så er den bare lang og kedelig. Alt for mange sider til for lidt reel handling. Vi møder […]

Dronningen af Saba og Kong Salomon af Anne Lise Marstrand-Jørgensen

af MartinHandbergd. 16. november 2015
Da “Dronningen af Saba og Kong Salomon” fandt vej ind ad brevsprækken, fandt jeg verdens gøremål betydningsløse; muligheden for fordybelse i en historisk roman opstod jo dér. Anne Lise Marstrand-Jørgensen er ganske kendt for netop den historiske genre. Hun skrev til anmeldernes store ros dobbeltbindet om Hildegard von Bingen, der levede og åndede på en […]

Hvad man ikke ved af Anne Lise Marstrand-Jørgensen

af nordstrandend. 7. oktober 2014
En tung sag: 750 gram, 541 sider, tætskreven og med få afsnit, ægteskabsproblemer, seksuel frigørelse, død og ødelæggelse – der er nok at se til, når man læser “Hvad man ikke ved” af Anne Lise Marstrand-Jørgensen. Hertil kommer, at bogen foregår i en fiktiv geografi, vi får aldrig at vide, hvor i verden det hele […]

Hildegard II af Anne Lise Marstrand-Jørgensen

af Ulla Weishauptd. 21. december 2010
I begyndelsen af året læste jeg med stor fornøjelse Anne Lise Marstrand-Jørgensens ”Hildegard” og det var med store forventninger jeg gik i gang med bind to, om denne fantastiske tyske nonne, Hildegard af Bringen som i den grad stod op mod det der dengang blev forventet af en from kvinde i et kloster. Hildegard levede […]

Hildegard af Anne Lise Marstrand-Jørgensen

af Vibeke Holm Andersend. 19. oktober 2010
“Hildegard” tager læseren med tilbage til 1100-tallet. Da Hildegard bliver født i år 1098, spås hun ikke de store chancer for overlevelse. Hendes mor indgår derfor en pagt med Herren: “Lever Hildegard, skal hun gives til kirken som oblat, så snart hun fylder otte”. Hildegard lever – og viser sig at have særlige evner, som […]