NYESTE
Født:
1957, Norge

Anne B. Ragde

Anne Birkefeldt Ragde er norsk forfatter. Bor i Trondheim.
Universitetslektor i massekommunikation. Har arbejdet som tekstforfatter i reklamebranchen.

Bibliografi

1986 Hallo! Her er Jo! (børnebog) *

1988 Dumme mamma! (børnebog) *

1988 Unga. Hverdagsdikt for foreldre (digt) *

1989 Ved du hvad de voksne laver, mens du sover? (billedbog)

1990 En tiger for en engel

1991 En hemmelig kjempeidé (børnebog) *

1992 Felixbøkene 1: Strupetaket (ungdomsbog) *

1992 Noen kommer, noen går (noveller) *

1993 Felixbøkene 2: Blodsporet (ungdomsbog) *

1993 Kristin og Håkon og villsporet (børnebog) *

1994 … før jeg kommer tilbake*

1994 Felixbøkene 3: Hundegalskap (ungdomsbog) *

1994 Max Mekker på brannstasjonen (børnebog) *

1995 Felixbøkene 4: Valpefabrikken (ungdomsbog) *

1995 To fruer i én smekk (humor) *

1995 Zona Frigida*

1996 Ansiktet som solen (noveller) *

1996 Det er alltid for tidlig å stå opp. Libresser, første bind (humor) *

1997 Bunnforhold*

1997 Den lille dameboken. Libresser i utvalg (humor) *

1997 På kloss hold (ungdomsbog) *

1998 Jeg vinket ikke, jeg druknet*

1998 Kunsten at forlade en mand – uden at tabe ansigt (humor)

1999 Lille Petter Edderkopp*

1999 Villhestene på Ulvøya (let at læse) *

2000 Majas glade dage (fra 5 år)

2000 Svanhild Olsens elegante musefangeri (let at læse) *

2001 Arseniktårnet

2001 Biografien om Sigrid Undset (biografi) *

2002 DR. Zellwegers gave*

2003 Fosterstilling (noveller)

2003 Laksen og løgnhalsen (børnebog) *

2004 Berlinerpoplerne

2005 Eremitkrebsene

2005 Harehjerte (børnebog) *

2005 Pappa er et surrehue! (let at læse) *

2005 På bunden af havet ligger et slot (fra 9 år)

2006 Ikke gi meg mat! (børnebog) *

2007 Ligge i grønne enge

2009 Natønsket

2011 Jeg skal gjøre deg så lykkelig*

2011  Berlinertrilogien (samlet udgave)

2014 Jeg har et tæppe i tusind farver (erindring)

2015  Kold dag i helvede

2016  Altid tilgivelse

2017 Den sorte enke

2017 Liebhaverne

 

Liebhaverne af Anne B. Ragde

af Vibeke Holm Andersend. 17. november 2017
Torunn har fundet sig til rette på Neshov, som hun efterhånden har sat sit eget præg på. Hun nyder sine dage på gården sammen med hunden Anna, besøgene hos farfar på plejehjemmet, jobbet i bedemandsfirmaet sammen med farbror Margido, hvor hun er ved at blive lært op i alle facetter til dette specielle job, som […]

Altid tilgivelse af Anne B. Ragde

af Jette S. F. Holstd. 4. november 2016
I årene 2007-2008 udkom Anne B. Ragdes velskrevne og meget læste trilogi ”Berlinerpoplerne” på dansk. Det var historien om de tre meget forskellige brødre Tor, Margido og Erlend fra gården Neshov, som efter mange år mødes, da moren ligger for døden. Hun var ikke et rart menneske, og ved hendes dødsleje afsløres familiens dystre hemmeligheder. […]

Altid tilgivelse af Anne B. Ragde

af Vibeke Holm Andersend. 27. september 2016
Dette er bind 4, fortsættelsen til Berlinertrilogien. Jeg har læst de 3 første bøger, og var nysgerrig efter at finde ud, af hvordan det var gået Torunn og hendes familie. Der er gået ca. 3 år, siden vi forlod Neshovgården. Torunn er nu 40 år, hun bor sammen med Christer, mere af bekvemmelighed end af […]

En kold dag i helvede af Anne B. Ragde

af guggid. 29. februar 2016
Kort resumé: På en øde beliggende gård i den nordnorske vildmark har en kvinde slået sig ned hos en mand. Deres eneste selskab er hans polarhunde. Hun hjælper ham med at fodre og strigle dyrene og iagttager dynamikken i hundeflokken. Hvem får lov til at blive spændt for slæden, hvem får lov at bedække førerhunnen? […]

Berlinertrilogien af Anne B. Ragde

af guggid. 29. februar 2016
Bagsiden: “På den forfaldne slægtsgård uden for Trondheim bor Tor Neshov sammen med sin gamle mor, sin forkuede far og alle grisene i stalden. Hans lillebror, Margido, er ungkarl og bedemand inde i byen. Erlend, den yngste bror, stak af til København og sprang ud som bøsse. Da brødrenes mor får et slagtilfælde, samles de […]

En tiger for en engel af Anne B. Ragde

af Saspigend. 19. november 2014
En bog om hvordan der er når ens forældre bliver skilt. I en tid hvor det ikke var hverdagskost, at blive skilt oplever Lotte på 8 år, at hendes forældre skal skilles. Far skal flytte og med ham flytter pengene også, for det var far der tjente dem og far, der havde eget firma plus […]