NYESTE
Født:
1957, Danmark
Fotograf:
Klein & Co/Chris Tonnesen

Anna Grue

Født i Nykøbing Sjælland. Opvokset i Randers og Aalborg.
Uddannet fra Skolen for Brugskunst inden for tegning og grafik. Har arbejdet inden for bladbranchen blandt andet som redaktør for Forældre & Børn og Bazar. Nu fuldtidsforfatter.

Bibliografi

2005  Noget for noget

2006  Det taler vi ikke om

2007  Dybt at falde

2008  Judaskysset

2009  Kunsten at dø

2010  Den skaldede detektiv

2011  De andre (noveller) 

2012  Et spørgsmål om penge

2015  Italiensvej

2016  I lige linje

2017  De voksnes rækker

 

De voksnes rækker af Anna Grue

af nordstrandend. 1. november 2017
Hvor er det et dejligt gensyn med Italiensvej, som Anna Grue giver læseren i ”De voksnes rækker”. Efter at have slugt forgængeren ”Italiensvej” i store grådige mundfulde var forventningen til efterfølgeren store. Bogen kan godt læses som en selvstændig bog, men glæden ved at kende optakten til bogen er så stor, at man skal unde […]

I lige linje af Anna Grue

af tanjasend. 3. oktober 2016
En midaldrende motionscyklist findes død i en park. Han bliver fundet i et hul ved siden af noget vejarbejde og har brækket halsen ved styrtet. Christianssund politi konkluderer hurtigt, at der er tale om et tragisk, men dog hændeligt uheld og forfølger derfor ikke sagen yderligere. Først flere måneder senere, da mandens bedste ven også dør under mystiske omstændigheder, begynder politiet at fatte mistanke om, at motionscyklisten måske ikke blot omkom som følge af et tragisk uheld. Derfor åbner de sagen igen ...

Italiensvej af Anna Grue

af Christian Møgeltoftd. 8. marts 2016
Vittoria, 24, har forskelligfarvede øjne. Et brunt efter sin italienske far, et blåt efter sin danske mor. Sådan er hun også som menneske, italiensk-dansk. Meget praktisk, når hun nu er nødt til at flygte fra Rom til København og klare sig dér med sin nyfødte søn, Massino, og en pæn stabel liresedler. I naboværelset på […]

Italiensvej af Anna Grue

af nordstrandend. 5. februar 2016
En helt igennem hyggelig og dejlig bog. Jeg slog mig ned på Italiensvej og dens 470 sider en hel søndag og nød bogen, side for side. Bogen handler om den unge italienske Vittoria Contini, der er flygtet fra Italien med sin nyfødte søn  – og slår sig ned på et tvivlsomt hotel på Vesterbro. Her […]

Et spørgsmål om penge af Anna Grue

af Carina Sørensend. 12. december 2012
Rigmanden og playboyen Peter Münster-Smith findes dræbt i sit entrepenørfirma, som er under renovering. På etagen under den, hvor liget blev fundet gik den unge malerlærling Christina, aftenen forinden, og malede med høj musik i ørerne. Havde morderen også været inde ved hende? Noget tyder på det.. Det skorter ikke på mulige motiver til mordet. […]

De andre af Anna Grue

af Ulla Weishauptd. 8. november 2012
Normalt er det krimierne og “Den skaldede detektiv” vi kender Anna Grue for, men nu har hun altså debuteret med en novellesamling på ti meget fine og dybsindige noveller. Jeg sidder i flyet og er på vej til Cruis – en lille bjerglandsby i Provence. Noveller er glimrende underholdning når man er på farten. Små […]