NYESTE
Født:
1937, Danmark
Fotograf:
Isak Hoffmeyer, 2009

Anders Bodelsen

Født på Frederiksberg. Bor i Klampenborg.
Studier på universitetet i jura-, økonomi og litteratur. Journalist.
1969: Modtager De gyldne Laurbær

Læs mere på Forfatterweb

Bibliografi

1959  De lyse nætters tid
1964  Villa Sunset
1965  Drivhuset (noveller)
1966  En hård dags nat (hørespil)
1967  Rama Sama (noveller)
1968  Hændeligt uheld
1968  Tænk på et tal
1969  Frysepunktet
1969  Lørdag aften (skuespil)
1970  Ferie
1971  Hjælp (noveller)
1971  Straus
1972  Uden for nummer (noveller)
1973  Bevisets stilling
1973  Fjernsynet flimrer (tv-spil)
1973  Lov og orden. Kriminalnoveller (noveller)
1974  Alt hvad du ønsker dig
1975  Blæsten i Alleen (noveller)
1975  Operation Cobra
1976  Pengene og livet
1977  De gode tider
1978  År for år
1979  Overhøring (hørespil)
1979  Passageren (hørespil)
1980  Borte, borte
1982  Over regnbuen
1983  Radio (hørespil)
1984  Beskyttelsesrummet (noveller)
1984  Domino
1985  Revision
1986  De sidste nisser (fortælling)
1986  Guldregn (fra 11 år)
1987  Den blå time (noveller)
1987  Jeg kommer til at løbe (noveller)
1987  Professor Mancinis hemmelighed (hørespil)
1988  Mørklægning
1988  Vinden i palmerne (fortælling)
1989  Byen uden ildebrande
1991  Rød september
1992  Gaven (hørespil)
1997  16 noveller (noveller i udvalg)
1997  Den åbne dør
1998  Privat skifte (skuespil)
1999  Rejsen til Etna (skuespil)
2009  Varm luft (noveller)

 

Rød september af Anders Bodelsen

af Knud Hoved. 4. marts 2016
Jeg faldt tilfældigvis over denne bog af Anders Bodelsen. Den skulle da ikke bare stå i min reol og samle støv. Handlingen udspiller sig over nogle få dage i september en gang i 80’erne. Hovedpersonen Jens holder ved en nedlagt tankstation for at rette på nogle planter han har stående bag i bilen. Pludselig ser […]

Frysepunktet af Anders Bodelsen

af Christian Møgeltoftd. 12. maj 2014
Året er 1969, da Anders Bodelsen skriver sin lille scifi-perle, “Frysepunktet”. Det er en iskold vision om, hvordan samfundet kan udvikle sig, hvis vi gør evigt liv til vores religion. På sæt og vis har udviklingen overhalet den fantasifulde forfatter indenom, for i dag handler megen forskning jo om med vold og magt at gøre […]

Pengene og livet af Anders Bodelsen

af Nadia Wagnerd. 29. august 2011
Miriam er fraskilt, mor til David på 4 år og kassedame i den lokale bank, hvor hun har været ansat i 10 år. I 1/2 års tid har hun været kæreste med fuldmægtig Flemming Borck som har været i banken lige så længe som hun. En dag hentes David af en ‘Jette Merrild’ fra sin […]

Varm luft af Anders Bodelsen

af Stig Jd. 2. marts 2010
Sidste år udgav Anders Bodelsen denne novellesamling efter 12 års tavshed, så forventningerne var høje. Men de bliver fint indfriet. Gennem 10 noveller kommer han ret godt omkring dagens Danmark og han går tæt på mange, men gør det på en ganske jordbunden og fornøjelig facon. Den ene af novelllerne bær titlen ”Steen Baxter en […]

Den åbne dør af Anders Bodelsen

af Peterd. 23. oktober 2009
I sommeren 1954 rejser en gruppe unge mennesker til Sverige for at opleve den sidste totale solformørkelse i århundredet i Skandinavien. Men mens alle har rettet deres øjne mod formørkelsen, forsvinder en ung kvinde ved navn Frida. Hun vender aldrig tilbage igen, og ingen ved tilsyneladende, hvad der er sket med hende, eller hvor hun […]

Tænk på et tal af Anders Bodelsen

af Vibeke Holm Andersend. 7. januar 2009
De Gyldne Laurbær
Nogle gange er det tilfældigheder, der gør, at en person bliver kriminel. I “Tænk på et tal” finder den pæne bankmand, Borck, ved et tilfælde ud af, at den lille bank, hvor han sidder ved kassen, er udset til et røveri. Den viden udnytter han til egen fordel. Han gemmer en del af den rekordstore […]