NYESTE
Født:
1962, Skotland

Ali Smith

Født i Inverness, Skotland. Bor i Cambridge, England.

Skriver artikler og anmeldelser blandt andet til The Scotsman og the Times Literary Supplement.

Bibliografi

1995  Free Love and Other Stories (noveller) *

1997  Like*

1999  Other Stories and Other Stories (noveller) *

2001  Hotel World*

2003  Whole Story and Other Stories (noveller) *

2004  En fremmed banker på

2006  The Seer*

2007  Pige møder dreng

2008  The First Person and Other Stories (noveller) *

2016  Efterår

 

Efterår af Ali Smith

af Lars Poulsend. 28. oktober 2018
Skotske Ali Smith’s “Efterår” er den første bog i en planlagt kvartet. Smith er en af Skotlands mest berømte forfattere, og hun har modtaget flere priser for sine værker. “Efterår” er nok hvad man vil betegne som “smal” litteratur. En bog der går i mod tidens trend, hvor alting skal være hurtigt, letfordøjeligt og helst […]

Begge dele af Ali Smith

af Splintd. 10. september 2015
Det er en meget anderledes bog at blive præsenteret for. Har vitterligt aldrig læst noget der minder om dette værk. Bogen er delt i to halvdele, den ene lidt større end den anden. Man vender bogen om for at læse den ene del og modsat for at læse den anden Det er med andre ord […]

Pige møder dreng af Ali Smith

af Gandalfd. 31. marts 2009
Fortællingen er et uddrag af to søstres liv og den – for hver af dem – omsiggribende forandring de begge pludselig står ansigt til ansigt med. En forandring der for den enes vedkommende fører til et opbrud og for den andens begyndelsen på noget helt nyt og helt fremmed. “Pige møder dreng” er et led […]