NYESTE
Født:
1802, Frankrig

Alexandre Dumas

Dumas Davy de la Pailleterie blev født i Villers-Cotterêts og døde i Puys, nær Dieppe, Frankrig 1870.

Rejste til Paris som 20-årig hvor han havde fået en skriverplads. Grundet succes efter 2 skuespil blev han bibliotekar på Palais Royal, hvor han samtidig med denne stilling opførte skuespil. Han fik stor succes med bøgerne om musketererne og grundlagde hans egen romanfabrik. Udover skuespil skrev han rejsebøger, artikler m.m.

Kilde: Verdenslitteraturen – Hvem-skrev-hvad af Politikens Litteratur Håndbøger

Læs mere på forfatterweb.

Bibliografi

1826  Nouvelles contemporaines (noveller) *

1835  Isabel de Bavière (fortællinger) *

1835  Souvenirs d’Antony (noveller) *

1836  Kean – skuespil i 5 acter (skuespil) 

1838  Captain Paul Jones – en historisk roman

1838  Nero og Akte

1838  Pauline og Murat (noveller) 

1839  Gabrielle de Belle-Isle (skuespil) 

1839  Grevinden af Salisbury

1839  Kaptajn Pamphilius (novelle) 

1839  Mester Adam

1840  En fægtemesters memoirer eller Atten maaneder i St. Petersborg

1840  John Davys’ liv og eventyr

1840  Othon l’Archer *

1841  Praxède (noveller) *

1842  Chevalier d’Harmental

1843  Albine

1843  Amaury

1843  Ascanio

1843  Georges *

1843  Sylvandire

1844  Brudekjolen

1844  De tre musketerer

1844  En corsicansk familie

1844  Fernande *

1844  Gabriel Lambert eller Galeislaven

1844  Qvindekrigen

1844  Regentens datter

1845  Diana

1845  Dronning Margot

1845  Greven af Monte-Cristo

1845  La Vicomtesse de Cambes *

1845  Madame de Condé *

1845  Nanon de Lartigues *

1845  Ridder de Maison-Rouge – episode fra 1793

1845  Tyve år efter

1846  Af en læges erindringer

1846  Le Bâtard de Mauléon *

1847  Den hellige liga

1848  Musketerernes sidste bedrifter

1849  Dronningens halsbaand

1849  Les Mariages du Père Olifus *

1849  Scarrons huus (noveller) 

1850  Den sorte tulipan

1850  Musketerernes ætling

1851  Dieu dispose *

1851  Duen

1851  Gud råder

1851  Kvinden med fløjsbaandet

1852  Isaac

1852  Olympia de Cleve

1852  Skibbrud (noveller) 

1853  Bastilliens fald

1853  Grevinden af Charny

1853  Gud og djævel

1853  La Boule de neige*

1853  Præsen i Ashbourn

1854  Cathrine Blum

1854  El Salteador*

1854  Folkets barn

1854  Pariser-mohikanerne

1854  Prinsesse Caroline Charlotte af Monaco – hendes liv og eventyr

1854  Salvator le commissionaire*

1855  Hertugen af Savoiens Page

1855  Min bedstefars have (novelle) 

1857  Charles le Téméraire*

1857  Jehu’s staldbrødre

1857  Ulveføreren

1858  Black*

1858  Capitain Richard

1858  Horoskopet

1859  Ainsi soit-il!*

1859  Ammalat beg

1859  Contes pour les grands et les petits enfants (børnebog) *

1859  Jane*

1859  Jægerne ved søkysten

1859  Søstrene fra Machecoul

1860  En ruin

1860  La Maison de glace*

1860  Le Fils du forçat. Monsieur Coumbes*

1860  Les Drames galants. La Marquise d’Escoman*

1861  En nat i Florens

1862  La Princesse Flora*

1863  La San-Felice*

1863  Nydelsens dronning eller Grevinde de Verrues memoirer

1867  Les Blancs et les Bleus*

1868  Parisiens et provinciaux*

1872  Création et Rédemption. La Fille du Marquis*

1872  Création et Rédemption. Le Docteur mystérieux*

 

*) Ikke udgivet på dansk

 

Greven af Monte Cristo af Alexandre Dumas

af Christina Andersend. 22. april 2014
“Greven af Monte Cristo” udkommer oprindeligt som avisføljeton i 1845-46. Fortællingen i denne udgave strækker sig over 837 sider, så dengang var aviserne tydeligvis ikke bange for, om deres læserne kunne holde opmærksomheden fanget gennem lange passager. Historien om justitsmordet på den 20-årige Edmond Dantes og hans grusomme hævn, er også sindssygt underholdende hele vejen […]

Greven af Monte Cristo af Alexandre Dumas

af Gandalfd. 24. juli 2005
Året er 1815 – Marseille. 19-årige Edmond Dantes, bliver umiddelbart efter sin landgang og derpå følgende forlovelsesfest med sin kæreste Mercedes, anholdt for at være bonapartist. Han arresteres og bliver, uden rettergang, kastet i fængsel på fangeøen If. I det stinkende fangekammer har Dantes 14 år til at gruble over hvem der har angivet ham […]