NYESTE
Født:
1963, Danmark

Alberte Winding

Opvokset i Tisvilde, København og på Ærø. Bor i Hellerup.
Er også sanger og sangskriver.

Bibliografi

2006  Barbara Tristan Møllers hemmelige dagbog (ungdomsbog)

2008  Tisvilde strand

2010  Barbara Tristan Møllers svære begyndelser (ungdomsbog)

2011  Betty bestemmer det hele (billedbog)

2011  Betty husker alt muligt (billedbog)

2012  Betty sælger (næsten) alt (fra 3 år)

2018  Kastevind – Erindringsglimt fra en barndom

 

Kastevind – Erindringsglimt fra en barndom af Alberte Winding

af Vibeke Holm Andersend. 12. oktober 2018
‘Kastevind’ er en række nedslag i Albertes liv, den starter ved hendes første erindringer som 4-årig, hvor hendes forældre stadig er sammen. Det er ikke en egentlig sammenhængende fortælling, der sker spring i tid, og hvert kapitel rummer sin egen erindring. De første kapitler af bogen er meget rørende – selv om de på ingen […]

Betty sælger (næsten) alt af Alberte Winding og Rasmus Bregnhøi

af Carina Sørensend. 28. juni 2012
Det er weekend og far foreslår Betty, at hun skal rydde op i sit legetøj, og sælge det hun ikke længere bruger på et loppemarked. Betty er lidt skeptisk, for hun vil hellere lave noget hyggeligt, men far insisterer på, at det nok skal blive drønhyggeligt. Efter nøje gennemgang af, hvilket legetøj Betty ikke mener […]

Barbara Tristan Møllers svære begyndelser af Alberte Winding

af Christina Andersend. 14. januar 2012
Barbara er kæreste med ‘smukke Nabo’. Hun har ikke rigtig lyst til det der sex, men det har Nabo. Barbara roder rundt i tankerne. Hvad skal man med sex, brødre og underlige fætre, der pludselig flytter ind? Og hvad gør man når man i grunden føler sig forkert og far får konstateret prostatakræft, lige når […]

Betty bestemmer det hele af Alberte Winding og Rasmus Bregnhøi

af Susanne Hilligsø Sørensend. 14. december 2011
Betty har travlt. Hun er ved at lege på sit værelse og har ikke tid til at lade far komme ind, og heller ikke til at komme ud for at spise aftensmad. Da hun tropper op sidder far og mor allerede ved bordet. Betty bekendtgør at hun kun vil spise to ting og på faderens […]

Betty husker alt muligt af Alberte Winding og Rasmus Bregnhøi

af Susanne Hilligsø Sørensend. 14. december 2011
Far henter Betty i børnehaven (der for øvrigt har lukkedag hver anden onsdag). De cykler glade igennem byen, men ak og ve: Betty har glemt sine vanter. Det får den ellers så lalleglade far til at anklage Betty for at glemme alt muligt. Uvillig til at tage kritikken på sig redegør Betty for ALLE de […]

Tisvilde Strand af Alberte Winding

af Christina Andersend. 10. september 2008
Rita er 40, nylig skilt fra reklame-John og deltidsmor til de 6-årige tvillinger Lilje og Eigil. Da hun inviteres til ungdomsveninden Mistys fødselsdag kickstartes en ny periode i hendes liv. Til festen møder hun den både den noget yngre Sune og kunstnerparret Mogens og Henriette, som hun forelsker sig i. Hver anden uge er Rita […]