NYESTE
Født:
1957, Ægypten

Alaa Al-Aswany

Bor i Cairo, Ægypten.
Uddannet tandlæge. Skriver ud over skønlitteratur også til aviser.

Læs mere på forfatterweb.

Bibliografi

2002  Yacoubians Hus

2004  Bokserhunde i alle farver

2007  Chicago

2014  Den kongelige egyptiske automobilklu

2019  Jeg løb mod Nilen

 

 

 

 

Jeg løb mod Nilen af Alaa Al-Aswany

af newyorkcitygirld. 28. december 2019
I 2011 blev vi bekendt med begrebet ”den egyptiske revolution”, der dækker over en række gadedemonstrationer og protester, som fandt sted i Egypten fra januar 2011. Den egyptiske forfatter Alaa Al-Aswany er blevet inspireret til at skrive en bog baseret på disse hændelser – og det er blevet til murstensromanen ”Jeg løb mod Nilen”, der […]

Den kongelige egyptiske automobilklub af Alaa Al Aswany

af Christian Møgeltoftd. 2. december 2014
Hvis navnet Alaa Al-Aswany ikke siger dig så meget, så gør “Yacoubians Hus” måske. En skøn bog om helt almindelige (og enkelte ualmindelige) egypteres liv og levned, fyldt med fortælleglæde og festlig folklore. Fortælleglæden og folkloren går igen i “Den Kongelige Egyptiske Automobilklub”, som alverdens læsere og anmeldere forudsigeligt nok allerede har taget til deres […]

Den kongelige egyptiske automobilklub af Alaa Al Aswany

af Line Holm Andersend. 19. november 2014
Det er en farverig palet af personer der fremmanes i denne spændende roman om Egypten under den britiske besættelse. Mange mennesker følges, og alle er levendegjorte i utrolig høj grad for læseren. Omdrejningspunktet for romanen og alle dens personer er Den Kongelige Egyptiske Automobilklub. Her kan alle med en automobil søge medlemskab – Og så […]

Bokserhunde i alle farver af Alaa Al Aswany

af Caracasiad. 29. maj 2012
Den ægyptiske forfatter Alaa Al-Aswany er kendt for at være kritisk overfor landets regime og har flere gange været i carambolage med den ægyptiske censur. Hans novellesamling “Bokserhunde i alle farver” går kritisk til værks overfor den almene ægypters dobbeltmoral, deres fiaskoer, frustrationer, korruption og indbyrdes magtkampe. Det handler om kærlighed, nye skjorter, fædre man […]

Bokserhunde i alle farver af Alaa Al Aswany

af Susanne Hilligsø Sørensend. 18. maj 2012
Bokserhunde i alle farver’ indeholder 18 forskellige fortællinger/noveller fra Egypten. Novellerne er meget forskellige af form og indhold. De fleste af historierne har en 1. person fortæller, færre 3. person fortæller og én enkelt har 2. person fortæller. ‘Isam Abd al-Atis optegnelser’ er bogens indledningsfortælling. Det er også den suverænt længste fortælling i bogen, og […]

Chicago af Alaa Al Aswany

af newyorkcitygirld. 1. november 2008
“Chicago” er en bog, der på overfladen ser ud til at indeholde alle de kvaliteter, som en god historie bør indeholde: spænding, had, kærlighed, ære m.v. Desværre introduceres man i starten af bogen også for så mange forskellige personer, så det tog mig cirka halvdelen af bogen at adskille personerne og deres indbyrdes forhold fra […]