NYESTE
Født:
1963, Island

Ævar Örn Jósepsson

Ævar Örn Josepsson har arbejdet som bankmand, fisker, journalist og musikskribent. Han er cand.phil. i engelsk litteratur og filosofi og er en af Islands førende krimiforfattere med de anmelderroste krimier “Skítajobb” (2002) og “Svartir englar” (2003).

Bibliografi

2002  Skítadjobb *

2003  Svartir englar *

2004  Línudans (noveller) *

2005  Blodbjerget

2006  Uden synd

2012  Mulighedernes land

 

  *) Ikke udgivet på dansk

 

Mulighedernes land af Ævar Örn Jósepsson

af MartinHandbergd. 16. marts 2015
Kapitalistisk mand i jakkesæt og med hang til privatfly fundet korsfæstet. Hvem kunne finde på sådan en udåd? Navnet på den myrdede er Daniel. Klassekammerat med Arni er han. Hvor Daniel har tjent styrtende med penge på det kapitalistiske marked, har Arni udmærket sig som mordefterforsker. Hvorledes er mordpuslespillet omkring Daniel? Hvem er Arni? Hvad […]

Uden synd af Ævar Örn Jósepsson

af Mette 1bd. 20. februar 2009
Ævar Örn Jósepsson har skrevet en meget anderledes krimi. Plottet udspiller sig på Island, hvor hovedpersonen findes død efter et år i sin lejlighed. Efter flere forskellige vinkler i efterforskningen som har de oplagte skyldige, men også evt. skyldige som ikke umiddelbart har en oplagt forbindelse til offeret og dog!! Bogen er især medrivende, hvis […]

Blodbjerget af Ævar Örn Jósepsson

af Knud Hoved. 1. december 2007
Det er ikke så tit, at man falder over en islandsk krimiforfatter, men her er en af slagsen. Ævar Örn Josépsson skriver udmærket i detaljerne og ideen med at bygge et krimiplot op omkring opførelsen af et meget omdiskuteret vandkraftværk, midt ude i den storslåede islandske natur er god. Hvis bare ikke historien var så […]