NYESTE
Født:
1779, Danmark

Adam Oehlenschläger

Født på Vesterbro i København. Dør 1850 på Frederiksberg.

Professor i æstetik.

Bibliografi

1802  Digte 1803 (digte)

1805  Den lille Guds-Engel (digte)

1805  Poetiske Skrifter 1-2 (digte)

1807  Nordiske Digte (digte)

1809  Palnatoke (skuespil)

1810  Axel og Valborg (skuespil)

1811  Correggio (skuespil)

1811  Digtninger 1 (prosa)

1812  Faruk (skuespil)

1812  Stærkodder (skuespil)

1813  Digtninger 2 (fortællinger)

1813  Hugo von Rheinberg (skuespil)

1813  Kanariefuglen (skuespil)

1813  Ærlighed varer længst (skuespil)

1814  Ludlams Hule (skuespil)

1814  Røverborgen (skuespil)

1815  Hagbarth og Signe (skuespil)

1816  Fiskeren – Dramatisk Eventyr

1817  Fostbrødre (skuespil)

1817  Frederiksberg (digt)

1817  Hroars Saga (fortælling)

1818  Den lille Hyrdedreng (skuespil)

1819  Nordens Guder (digt)

1819  Robinson i England (skuespil)

1820  Erik og Abel (skuespil)

1823  Samlede Digte 1-3 (samlet udg.)

1825  Øen i Sydhavet 1-4

1827  Skuespil (skuespil)

1828  Nye poetisk Skrifter 1-3 (digt & skuespil)

1830  Trillingebrødrene fra Damask (skuespil)

1833  Tordenskiold (skuespil)

1834  Dronning Margareta (skuespil)

1834  Norgesreisen (digte)

1835  De italienske Røvere (skuespil)

1835  Fyensreisen (digte)

1836  Nyere Digte (digte)

1836  Sokrates (skuespil)

1838  Olaf den Hellige (skuespil)

1839  Knud den Store (skuespil)

1841  Øvrarodds Saga – Et oldnordisk Eventyr

1842  Dina (skuespil)

1844  Erik Glipping (skuespil)

1847  Amleth (skuespil)

1847  Samlede Noveller (samlet udg.)

1848  Kiartan og Gudrun (skuespil)

1849  Digtekunsten (digt)

1849  Regnar Lodbrok (digt)

1914  Helge (digt & skuespil)

1945  Halvhundrede Digte (digte)

 

Digte 1803 af Adam Oehlenschläger red. Johan de Mylius

af Simon Rohde Kure Hamannd. 3. november 2019
Adam Oehlenschlägers Digte 1803 (oprindeligt udgivet sidst i 1802) er et hovedværk i dansk romantik. Dette har i hvert fald været den dominerende opfattelse i litteraturforskningen de sidste mange år, og samlingen indeholder også hans vel nok mest kendte digte ”Guldhornene”, der jo ofte kaldes dansk romantiks dåbsattest. Men med denne udgivelse vil professor emeritus […]

Digte 1803 af Adam Oehlenschläger

af Faustusd. 19. januar 2006
Siger man romantikken i Danmark, kan man ikke komme uden om at sige Adam Oehlenschläger, da han i sin tid stod i spidsen for at bringe den til Danmark. “Digte 1803” er et lille udvalg af nogle af de bedste digte han nåede at skrive, men udover digtene er hans skuespil “Sankt Hans-aftenspil” også med […]