NYESTE
Født:
1935, Danmark

Aase Schmidt

Stammer fra Århus, hvor hun også blev uddannet.

Hun arbejdede først som journalist. Fra 1964 arbejdede hun som programsekretær ved Danmarks Radio i 11 år, hvorefter hun optrådte som teaterinstruktør og underviser, både indenfor alm. teater, men også TV- og radioteater. Et seminar på Island i 1988 satte gang i forfatterkarrieren; debuterede i bogform i 1990 med ‘Havfrue på glasskår’.

Bibliografi

1990  Havfrue på glasskår

1995  Anna Oceania

1996  Marie Pust

1999  Under dobbelt himmel (fortælling)

2000  Simon og de ni sten (børnebog)

2003  Himmelfotografen

2005  De fritstillede

2005  Pigen i træet (fra 9 år)

2007  Den nøgne mur

2008  Sally med de mange navne (børnebog)

2009  I Ronjas verden (børnebog)

2012  Historien om mit hjerte

2016  Et døgn på jorden

 

Et døgn på jorden af Aase Schmidt

af nordstrandend. 11. juli 2016
En lille perle af en bog – stille, rolig, betagende og smuk som bare pokker. Rigmor bor ved havet, er et med naturen og har et stærkt bånd til havet, der er vidne til hendes liv, hendes kærlighed, hendes længsler – og til sidst hendes død. Rigmors liv er ved at nå en ende, og […]

Historien om mit hjerte af Aase Schmidt

af nordstrandend. 20. februar 2012
”Historien om mit hjerte” en fin og bevægende bog – der favner et helt liv af drømme, oplevelser og savn. Samtidig er den en eksplosion af fortællinger fra et langt liv. Alt sammen med fortællerens hjerte i fokus – et hjerte, der driller – et hjerte, der varsler, at alting har en ende. Bogens hovedperson […]