NYESTE
Født:
1966, Sverige
Fotograf:
Orlando G. Boström

Åsa Larsson

Født og opvokset i Kiruna, Sverige. Bor i Mariefred nær Stockholm.

Uddannet skattejurist. Skriver krimier om skattejurist/anklager Rebecka Martinsson, hvor “Solstorm” (2003) er første bind.

Læs mere her.

Bibliografi

2003  Solstorm

2004  Blodskyld

2006  Sort sti

2008  Indtil din vrede er ovre

2012  Som offer til Molok

 

Som offer til Molok af Åsa Larsson

af Christian Møgeltoftd. 12. januar 2014
Åsa Larssons krimier om den plagede anklager Rebecka Martinsson og hendes kolleger i Kirunas politi nord for polarcirklen er så ærkesvenske og sympatiske som selveste Astrid Lindgren og Selma Lagerlöf. Der drikkes spandevis af kaffe og spises stegt palt med hjemmelavet multebærsyltetøj i svenskrøde huse, mens myggene svirrer om kap med næppe hørbare bagtalelser. Under […]

Som offer til Molok af Åsa Larsson

af Christina Andersend. 18. juni 2012
“Som offer til Molok” er femte roman i Åsa Larssons krimiserie om advokat/anklager Rebecka Martinsson. Bogen har ladet vente på sig. Det er fire år siden vi sidst var i selskab med Rebecka Martinsson i “Indtil din vrede er ovre” og så er det alligevel som om det var i går. Åsa Larssons krimiserie er […]

Sort sti af Åsa Larsson

af Knud Hoved. 27. juni 2007
En kold vinternat finder man det dybfrosne lig af kvinde i en lille transportabel fiskehytte på den metertykke is på søen Torneträsk. Anna-Maria Mella og Sven-Erik Stålnacke fra Kiruna politi, ankommer til gerningsstedet, og kort tid efter får de også hjælp af Rebecka Martinsson, som efter en langvarig depression er begyndt at arbejde på anklagerens […]

Solstorm af Åsa Larsson

af Knud Hoved. 11. december 2005
Læseren møder hovedpersonen, den flittige skattejurist Rebecka Martinsson, midt i den evigt gentagne overtid på kontoret i det store advokatfirma i Stockholm, hvor hun er ansat. Pludselig får hun en opringning fra en barndomsveninde i Kiruna området, som hun ikke har hørt fra meget længe. Veninden har fundet sin bror myrdet under meget bestialske omstændigheder […]

Blodskyld af Åsa Larsson

af Knud Hoved. 28. oktober 2005
Langt nord for polarcirklen i et lille samfund ved Tornälven, bliver den lokale kvindelige præst myrdet. Pågældende præst var en provokatør i lokalsamfundet, specielt i forhold til de øvrige (mandlige) præster. Juristen Rebekka Martinsson er tilfældigvis i byen i anden anledning og bliver umærkeligt blandet længere og længere ind i sagen. Der er i det […]

Blodskyld af Åsa Larsson

af Anne-Cathrine Auned. 4. september 2005
”Blodskyld” er Åsa Larssons anden roman om den kvindelige antihelt Rebecka Martinsson, og den er lige så grum som den første. ”Solstorm” sluttede med forfatterens beroligende efterskrift til den bekymrede læser om, at den stakkels hårdtprøvede Rebecka nok skulle komme på benene igen. Det ville dog være en stærk overdrivelse at sige, at hun er […]