NYESTE
Født:
1936, England

A. S. Byatt

Antonia Susan Byatt er født i Sheffield, Yorkshire, England.

Søster til forfatteren Margaret Drabble. Modtog Booker prisen i 1990 for “Possession. A Romance” (da. Besættelse).

Bibliografi

1964  Shadow of the Sun *
1967  The Game *
1978  Jomfruen i haven
1985  Stilleben
1987  Sugar and other stories (noveller) *
1990  Besættelse
1991  Passions of the Mind (essays) *
1992  Insekter & engle
1993  Matissehistorierne (noveller)
1994  Djinnen i nattergalens øje (eventyr)
1996  Babelstårn
1999  Elementer: historier om ild og is (noveller)
2000  Korte liv
2002  Kvinde der fløjter
2003  Little Black Book of Stories (noveller) *
2009  Børnenes bog
2011  Ragnarok

*) Ikke udgivet på dansk

 

Ragnarok: Gudernes undergang af A. S. Byatt

af mariemaried. 10. maj 2012
“Ragnarok” er A.S. Byatts svar på en genfortolkning af myterne om de nordiske guder. Man følger en engelsk pige under 2. verdenskrig, der må flygte ud af byen, da Blitzen rammer London. Hendes mor er også med, mens faderen er i krig mod tyskerne. Den unge pige finder trøst i litteratur om de nordiske guder, […]

Besættelse: En romance af A. S. Byatt

af akad. 15. september 2003
Denne bog er klog, smuk og medrivende – og så spækket med historier indeni historier, at man føler man er ved at læse fire bøger på én gang. Det er tydeligt at der er en begavet fortæller på spil, både i forhold til form og indhold. Hovedhistorierne er historier om kærlighed, dengang og nu. Roland […]